Hai, Romania !

sportivi

Meciuri in Liga Mondiala la polo

19/03/2013 Comments (0) Sport

Sa credem in sansa noastra

Daca ne luam dupa calcule, statistici si istorie, Olanda e clar favorita. Doar ca fotbalul nu tine cont de estimari, de calcule, de statistica. Pronosticurile nu au memorie, deci soarta meciului nu va fi decisa nici de imaginea lui Cruyff, nici de umbra fundasului de fier Ronald Koeman.

La Bucuresti, Olanda ne-a invins categoric, poate mai categoric decat au stat lucrurile in teren, dar o echipa mare inscrie 3 goluri din 2 ocazii, iar ce ramane e rezultatul. Parca scrie in vreo statistica a fotbalului ca penalty-ul acordat Olandei de Ioan Igna in semifinala Campionatului European din 1988 cu Germania si care i-a calificat pe batavi in finala nu prea a fost. Ca sa nu mai lungesc povestea, o sa va bag un conglomerat de sabloane jurnalistico-fotbalistice de zile mari: meciul incepe de la 0-0, si ei tot 11 sunt, si ei tot doua picioare au.

sansaPerformantele Romaniei nu s-au bazat niciodata pe sansa (unii ar spune ca suntem ghinionisti, ci pe capacitatea antrenorilor de a inchega o ECHIPA, ceea ce nu e acelasi lucru cu a alege cei mai buni 11 jucatori disponibili la un moment dat. In 1984, Mircea Lucescu se baza pe scheletul Craiovei Maxima (care la un moment dat avea 12 jucatori la nationala!). In 1990 (foto stanga), existau jucatorii de la Steaua si Dinamo care alcatuiau mai bine de 2/3 din lot. Care, chiar daca au plecat mai apoi peste hotare, au continuat sa joace la nivel inalt si foarte inalt (Spania, Italia, Anglia, Germania), iar cu cateva grefe din campionatul intern, au reusit sa ne mentina la un nivel ridicat ani buni.

suporteri sansaSituatia s-a schimbat. La ora actuala, nationala este formata in special din jucatori din campionatul intern, iar Steaua da grosul jucatorilor (nu mai putin de 9), plus jucatori ca Maxim sau Stefan Radu (din campionate puternice), sau jucatori experimentati ca Rat si Goian. E si normal, mai ales dupa prestatia apreciata impotriva unui adversar de top precum Chelsea. Poate chiar jocul de la egal la egal al Stelei cu una din superechipele Europei (chiar daca intr-o forma mai slaba) trebuie sa fie exemplu pentru nationala si calificarea in dauna celor de la Ajax (tot olandezi, sic!). In plus, suporterii nationalei duc dorul unui meci mare, cu o echipa a Romaniei curajoasa, care sa se bata pentru fiecare minge.

Hai Romania!

CityInsurance este sponsorul nationalei de fotbal a Romaniei.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *