Bune si foarte bune din sport

Pledoarie pentru sport

22/07/2013 Comments (1) Sport

Saptamana cu emotii

Da, saptamana asta e cu emotii pentru sport. De ce? Pai din doua motive: nationala de polo incepe meciurile de la Campionatul Mondial, iar Pandurii joaca acasa meciul retur din turul II al preliminariilor Europa League. Si sa le luam pe rand.

Emotii XOP poloAm mai povestit aici ca intre 19 iulie si 4 august are loc la Barcelona editia cu nr 15 a Campionatelor Mondiale de Natatie (in dreapta e XOP, mascota competitiei), ce includ inot, sarituri in apa, polo, inot in spatii deschise si inot sincron. Trecand peste tristetea acelei acreditari care a venit foarte tarziu si peste faptul ca doi din oamenii care imi erau dragi din nationala nu sunt acolo (Andrei si Cosmin), e clar ca tot pentru baietii de la polo am cele mai mari emotii. Azi (n.a. luni, 22.07) au primul meci, de la ora 19:50, impotriva Italiei (campioana mondiala en-titre si vicecampioana olimpica).

Urmatoarele meciuri sunt impotriva Kazahstanului (miercuri, 24 iulie, ora 18:30) si Germaniei (vineri, 26 iulie, ora 14:30), iar in functie de clasarea in grupa vom afla adversarii din optimi. Programul integral al Campionatelor Mondiale de Natatie il gasiti pe site-ul oficial. Pana atunci, pumnii strans pentru Dragos (foto sus) si colegii sai.

Emotii cu Pandurii in EL

M-am bucurat foarte tare cand Pandurii au reusit sa se califice in Europa League, ba chiar din pozitia de vicecampioana a Romaniei. Consider ca, dupa etapa Gaz Metan Medias, Cristi avea nevoie de o provocare superioara, iar calificarea intr-o cupa europeana este o performanta meritata.

In meciul tur din Estonia, Pandurii au terminat 0-0 (recunosc, nu am vazut meciul) si din cate am inteles doar emotiile debutului i-au impiedicat sa castige. Sper ca in meciul retur sa scape de emotii si sa treaca de Levadia la pas, mai ales ca in meciul de campionat echipa a aratat foarte bine, etaland un joc spectaculos impotriva lui FC Brasov. Eric pare sa joace la Pandurii de ani de zile, integrandu-se perfect (lucru rar pentru un brazilian capricios), ma bucura si transferul lui Breeveld (a fost jucatorul pe care l-am remarcat la primul meci vazut al Gazului, in 2011, impotriva celor de la Mainz).

Un articol interesant despre jocul Pandurilor gasiti la Andrei Vochin

One Response to Saptamana cu emotii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *