Live pe plajă

Sâmbătă ne vedem Live pe plajă

#livepeplaja

Momente #livepeplaja

30/07/2015 Comments (2) Blog

Săptămâna cu festivaluri

festivaluri

UPDATE: La Timișoara e mare concert mare cu finlandezii de la HIM. La Calafat are loc Tabara folk. La Alexandria are loc festivalul de teatru Ideo Ideis. La Cisnădie are loc Airfield Festival.

Îngemănarea dintre iulie și august pare să fi fost punctul de maximă importanță pentru organizatorii de festivaluri și evenimente, probabil pe considerentul vârfului de sezon estival și al densității maxime de concedii. Astfel, nu mai puțin de cinci evenimente majore au loc în această perioadă și anume:

 • Untold Festival, la Cluj, o desfășurare de forțe impresionantă, semn că autoritățile clujene sunt hotărâte în cursa pentru capitală culturală europeană;Live pe plajă
 • Festivalul ArtMania la Sibiu, ajuns la ediția cu numărul 10, cu Anathema și Apocalyptica în rolurile principale;
 • EuropaFM Live pe plajă, unde, așa cum vă anunțam ieri, mă puteți găsi și pe mine sâmbătă;
 • Folk You, Vama Veche;
 • Câmpina JazzRock.

Concurența între festivaluri este bună, pentru că îi forțează pe organizatori să vină cu nume atractive, cu producții interesante, de ce nu cu trupe în premieră. După cum se poate vedea, există oferte pentru toate gusturile și toate genurile și, ce mă bucură cel mai tare, în toată țara. Un festival de calitate înseamnă turiști pentru orașul respectiv, înseamnă venituri pentru comunitatea respectivă și câte și mai câte. Evident, dacă orașul este pregătit pentru așa ceva și mă gândesc aici la infrastructura de cazare, restaurante și alte cele. Chiar dacă în unele cazuri pot apărea și anumite sincope (gen trafic aglomerat în zona locurilor de desfășurare), per ansamblu astfel de festivaluri trebuie să fie un motiv de bucurie pentru o comunitate.

Mai sunt și alte evenimente importante în acest weekend? Voi unde ați ales să mergeți?

2 Responses to Săptămâna cu festivaluri

 1. Sorina says:

  Mai este concert HIM in Timisoara, tot week-endul acesta 😀

 2. Make says:

  @Sorina da, ai dreptate, merci! Stiu oameni din Bucuresti care au mers la Timisoara pentru concert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *