medicamente

Medicamente miraculoase

Geoskills Plus

Rezultatele proiectului Geoskills Plus

21/04/2015 Comments (0) Educatie si Cercetare

Școala Media FEM

Jurnalismul din România este într-un punct de inflexiune (cred că așa îi spunea la matematică), fiind prins între interesele proprietarilor de trusturi media, presiuni politice, schimbarea mediului de lucru (printul tot mai redus și mai greu de acoperit și digitalul cu provocările și problematicile sale). Am mulți prieteni jurnaliști care, puși în imposibilitatea de a-și face meseria corect, au migrat către domenii complementare. Vedeți în jurul dumneavoastră derapaje constante ale presei (partizanat, slabă calitate a materialelor etc.).

Și totuși de presă e nevoie întotdeauna într-o societate democratică. Mai ales de presă făcută ca la carte, ce vreți, sunt profesor, sunt modelul care consideră că sunt bune calitățile native, dar nefolosite, neșlefuite, nepuse în valoare, se irosesc de cele mai multe ori. Şcoala Naţională de Jurnalism Media FEM este o școală independentă de jurnalism aplicat, diferit de facultăţile de profil (preponderent teoretice) și neasociată unui trust media care să impună direcția de dezvoltare și să adapteze curriculumul la propriile nevoi editoriale.

Media FEM a fost creată printr-un proiect implementat de Blockbustermedia și Asociația Jurnalism Pentru Șanse Egale, având ca obiectiv general consolidarea principiului egalității de șanse și de gen la nivelul societății civile pentru o mai bună promovare a femeilor pe piața muncii, conștientizarea drepturilor egale, depășirea stereotipurilor culturale și prezentarea unei imagini corecte și nediscriminatorii a femeii în societate, cu rezultate relevante în domeniu.

Prin acest proiect, grupul-țintă va putea opta pentru unul dintre următoarele cursuri:

  • de calificare: cameraman ­fotoreporter (96 de locuri gratuite), machior (60 de locuri gratuite), cosmetician (44 de locuri gratuite), coafor (122 de locuri gratuite), operator introducere, prelucrare și validare date (194 de locuri gratuite);
  • de specializare: reporter TV (92 de locuri gratuite), redactor (36 de locuri gratuite), editor imagine (48 de locuri gratuite), regizor emisie (20 de locuri gratuite);
  • de informare: 140 de experți mass media instruiți în domeniul egalității de șanse.

Media FEMPrintre profesorii şcolii se vor număra Tudor Muşat (Digi24), Anca Năstase (RFI – Radio France Internationale), Onoriu Boştină (peste 30 de ani în televiziune TVR, RAI, mass-media din Olanda). Vor fi organizate de asemenea workshop-uri gratuite de storytelling, creative writing, public speaking, media relations şi reportaj tv. Printre lectorii acestor workshopuri se numără Irina Păcurariu (foto stânga), Melania Medeleanu, Oana Sandu, Ana Maria Ciobanu şi Liviana Tane.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul proiectului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *