Programul zilei la Festivalul International de Teatru “Povesti” de...

Cluj Arena – Grand Opening – o lansare cu...

10/10/2011 Comments (9) Blog

Scorpions – Masina Timpului Hard Rock

Stiti deja ca am fost blogger oficial la Cluj Arena Grand Opening. Din motive de drumuri prin tara (dupa Galati miercuri si joi, Alba vineri, Cluj sambata si duminica pe drum spre Bucuresti, azi plec la Orsova) va voi povesti doar despre prima seara, cea cu Scorpions (sau era decat despre?). Dar cate ar fi de spus despre Scorpions!!

V-am povestit ce inseamna Scorpions pentru mine, ce legatura exista, cum erau pe culmile gloriei cand mie imi crestea prima oara barba. Dar cum asta se intampla acum 20 de ani si barba mea nu mai creste prima oara, ci zilnic, m-as fi asteptat ca anii astia sa se vada si pe cei 5 “batranei” – Klaus Meine (Vocals), Rudolf Schenker (Guitars), Matthias Jabs (Guitars), James Kottak (Drums), Pawel Maciwoda (Bass) – nu de alta, dar primii doi au cate 63 de ani, iar dupa 40 de ani de cantat te mai lasa vocea si mana.

Nu stiu altii ce cred, dar eu sunt de parere ca in “halul” in care canta, Klaus mai poate canta inca vreo 42 de ani Holiday, Still lovin’ you, Rock you like a hurricane si celelalte. Despre Kottak (nu ii vom spune James, pentru ca pe tobe, pe tricouri si pe…el era trecut Kottak) nu cred ca e cineva capabil sa spuna ca are vreo urma de normalitate, dar face un show formidabil, cu solo-uri, cu ruperi de ritm, cu de toate. Matthias si Rudi se completeaza in solo-uri si armonii, Pawel are un bass luuuuuuuuung si stie ce sa faca cu el (mai rar o sectie ritm asa prezenta in show ca la Scorpions). Dar per ansamblu, showul Scorpions se poate descrie foarte simplu pure and awesome hard-rock. Cand toata lumea are clapar in trupa, cand electronicul e tot mai prezent, aici am vorbit de muzica rock, de classic rock, de…MUZICA. Si de o trupa cu o energie de care eu nu ii credeam in stare si nu ma cred in stare. Si demult nu am mai ragusit la un concert ca sambata la Scorpions.

Revin cu o postare despre show-ul de deschidere a Cluj Grand Arena si despre stadion ca atare.

 

9 Responses to Scorpions – Masina Timpului Hard Rock

 1. Andrei says:

  Senzationali baietii! Din pacate nu am ajuns la concertul asta, dar am mai fost de 3 ori la Scorpions si mi-au placut la nebunie. Sunt neobositi si au demonstrat ca înca pot sa scoata albume foarte bune. Ar mai fi mers macar vreo 5 ani…

 2. Andrei says:

  Apropo, azi pleci la Orsova? Nu mai canti la Folk din pana mea?

 3. make says:

  @Andrei – din pacate nu – trebuie sa fug la o sedinta importanta la Orsova – chiar imi pare rau, dar…

 4. Jteph says:

  Vânt si ploaie, Cluj Arena rezista.

 5. […] probleme personale m-a facut sa asist doar la primele doua melodii. Citind reactiile lui Groparu si Make, persoane mai in masura decat mine sa-i evalueze pe cei de la Scorpions, sunt convins ca […]

 6. […] ajuns la Cluj Arena cu Make, Groparu, Olteanu, Zolty si am inceput sa ne agitam sa gasim pe cineva care sa opereze lifturile cu […]

 7. Groparu says:

  …ai fugit de noi, si noi nu am beut bere deloc, ca am zis ca fara tine nu putem bea…

 8. make says:

  @groparu – n-am fugit, bre, am mers incet 😀 pai daca n-am beut bere, m-am asezat la o coada muuuuult mai lunga si muuuult mai inutila, speta la cafea :)))

 9. sake says:

  Absolut senzational!!! Faptul ca am fost la cativa metri de scena m-a privat de placerea de a simti publicul. Delirant de-a binelea!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *