Oregon Sala Radio

Oregon la București

cultură egocentrism Urâte, dar deștepte

Egocentrism românesc

24/04/2015 Comments (2) Blog

Selah Sue la București

Ce cânt eu știe, sper, toată lumea care se mai oprește pe acest blog să vadă ce am mai scris. Când vine vorba de ascultat, există lucrurile sfinte sau “Sfântul Cvintet” – Mark Knopfler, Sting, Pink Floyd, Eric Clapton, Peter Gabriel, sfințișorii mai mici (mulți anumiți reprezentanți ai multor genuri muzicale) și câteva principii. Enunțate, ele ar suna așa:

"Succesul nu mi-a vindecat rănile. Nimic nu s-a schimbat cu adevărat. E o călătorie, o bătălie care va dura toată viața". Selah Sue

  1. să ascult muzică din afara zonei mele de confort;
  2. cea mai bună impresie ți-o faci văzând un artist live;
  3. dacă nu îți place ție (cu sensul – nu te dă pe spate, nu de repulsie), nu înseamnă obligatoriu că muzica e proastă și nu trebuie să le placă altora.

Când mi-a zis Cristi dacă vreau să merg la Selah Sue, prima reacție a fost “oare știu vreo piesă de la fata asta?”. Reacție scontată de Cristi, că mi-a zis să ascult piesa de mai jos. Click play!

A, păi știu piesa! Exact așa am zis și eu. Hai să mai vedem niște piese, am zis eu, să vedem cine e domnișoara. O puștoaică rebelă (așa pare, deși face 26 de ani în mai puțin de 2 săptămâni), cu un timbru aparte, ușor răgușit, cu versiuni ale propriei persoane între acustic și energic și cu o muzică greu de inclusiv într-un sigur gen muzical. Poate indie, poate electro-soul, cu multe influențe, de la reggae, trip-hop și ce-a mai găsit prin suflet.

Pe 30 martie a lansat cel de-al doilea album, Reason. Colaborează la el cu producători și artiști din zone diferite – rapperul american Childish Gambino, Matt Schwartz (compozitorul și DJ-ul britanic care a compus împreună cu Massive Attack Dissolved Girl) sau Troy Taylor (Whitney Houston, Aretha Franklin). De pe acest album, vă dau o piesă mai aproape de ce fac eu, I won’t go for more, în variantă acustică.

Selah SueSelah Sue vine la București pe 13 mai, la Arenele Romane din București (Parcul Carol). La ora actuală, biletele costă 120 lei sau 150 lei în Golden Ring. La intrare, biletele vor costa 140 lei sau 170 de lei în Golden Ring. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

2 Responses to Selah Sue la București

  1. florin says:

    Adevărata măsură a talentului și-a dat-o în perioada underground, până să pună casele de discuri gheara pe ea și să o transforme în ceva comercial. Au coafat-o, au parfumat-o, i-au pus producător și instrumente în spate și au înregimentat-o în oastea junk-music, nivelându-i personalitatea artistică. Nu că nu mi-ar plăcea acum, dar nu mai e speranța care a fost. Pe ce mă bazez? Printre altele (care din 2010 până acum au dispărut de pe youtube), pe asta: https://www.youtube.com/watch?v=kLPeVFht-Oo#t=24

  2. Make says:

    Deci clipul ala e demential – e un copil fugit de-acasa cantand cu inima 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *