Ațel Dupuș bicicliștii TransylvaNET Parcul Tineretului

Noaptea în Parcul Tineretului

MB-uri

Amintiri de la MB-uri

29/07/2017 Comments (0) Blog

Seriale cu dependență

Sunt un tip foarte ciudat când vine vorba de seriale. Nu, nu serialele sunt problema, nici măcar tipul lor, ci eu. Evit, mai ales în perioadele aglomerate, să mă apuc de câte un serial, pentru că știu că nu mai fac mare lucru în rest până nu îl văd pe tot. De exemplu, Prison break l-am văzut integral – 4 serii – când, din motive medicale, a trebuit să stau la pat. Imaginați-vă 10 episoade pe zi, aveam ochii de parcă se uitase melcul în priză! Sper să nu fie nevoie de vreo operație ca să apuc să văd noua serie.

Cu Game of Thrones a fost simplu, a apărut în perioada în care eu eram în focuri cu bursa postdoctorală. Am știut că nu e cazul să mă apuc de el, pentru că aveam multă treabă, aveam de obținut rezultate clare. 31 martie 2013 a fost ultima zi de postdoc, pe 1 aprilie am predate raportul final. Pe 2 aprilie am început Game of Thrones, care, la momentul respectiv ajunsese la seria a 3-a deja. Vă anunț că în luna aprilie 2013, în afara chestiilor absolut necesare pentru locul de muncă, nu am făcut altceva decât să mă uit la episoadele deja existente, ca să ajung la zi cu serialul. Iar uitatul a fost cu wikipedia deschisă alături, cu schițe ale caselor, familiilor, notițe, ca să înțeleg cine cu cine e rudă, cine cu cine se luptă și tot așa.

Fără cifra doi seriale

Cu Radu, la standul Siviero Maria, după o cură de nocciola și pistacchio

Când am terminat Game of Thrones, eram ușor pierdut, bun, și eu acum ce fac, la ce mă uit? Așa am descoperit Vikings, dar la el am fost mai cuminte, vedeam doar două episoade pe zi, cât să mă mai ocup și de promovarea albumului HOINAR prin Piața Matache. Apoi a fost Spartacus, și astfel se poate intui relativ ușor ce tip de seriale prefer, ce seriale mă acaparează.

Dintre serialele pe care subsemnatul regretă că nu le-a văzut integral, ci doar pe sărite, se numără Rome, dedicat tranziției de la republică la imperiu, și Oz, cu închisoarea federală Oswald. Nu în ultimul rând Grey’s Anatomy, unde am întrerupt vizionarea relative coerentă la sfârșitul seriei a 6-a, când moare George. Am mai văzut diverse episoade și din ce a urmat, dar nu foarte coerent, ce am prins pe Diva.

Marele avantaj în zilele noastre, față de perioada Moștenirea familiei Guldenburg sau Sclava Isaura, este acela că acum poți vedea seriele online. Și cum în orice serial american, personajul se uită la TV mâncând dintr-o cutie, mai mare sau mai mica, de înghețată, la sugestia Siviero Maria, voi face un exercițiu de imaginație și voi asocia fiecare din cele 7 seriale menționate în articol cu un tip de înghețată din portofoliul companiei.

  • Prison break are nevoie musai de ceva exotic (vezi partea din Panama a serialului), așa că merg pe gelato vaniglia del Madagascar;
  • Game of Thrones l-aș asezona cu affogato all’amarena, gelato cu sirop de vișine și decorată cu vișine confiate;
  • Vikings merge cu sorbetto alla fragola, în amintire unei înghețate cu cloud-berries mâncate în Norvegia;
  • Spartacus s-ar potrivi de minune cu nocciola piemonte;
  • Rome – clar tiramisu, e despre Roma deci trebuie să fie musai un stereotip Italian;
  • Oz mă duce cu gândul la gelato cu fistic (dacă nu știați, gelato are aproximativ 7% grăsime, în timp ce înghețata are minim 10%);
  • În fine, pentru Grey’s Anatomy aș alege ciock menta.

Ce să vă urez, vizionare plăcută sau să mâncați încet, să nu vă doară în gât? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *