Scrisori de la Mircesti

City-break Zurich

17/04/2013 Comments (1) Turism

Sibiu – Ambasada la Bucuresti

Daca m-ar intreba cineva de cel mai european oras din Romania, as raspunde, fara nici un fel de ezitare: Sibiu. Si poate cifrele nu imi sustin afirmatia (nu stiu chestii gen PIB, confort al locuirii etc.), e pur si simplu un feeling. Ca Sibiu a devenit Capitala Culturala Europeana, ba chiar inaintea unor orase cu pretenii (vezi Liverpool, care a fost un an mai tarziu) a fost o mare performanta nu doar pentru oras, ci pentru Romania in general, desi meritele sunt mai curand locale decat nationale. Am avut colegi din universitati europene care m-au rugat sa organizam un workshop din cadrul unui proiect chiar la Sibiu, pentru a avea ocazia sa vada orasul. Si nu au plecat deloc dezamagiti de ce au vazut aici.

SibiuPartea si mai buna e ca autoritatile sibiene nu s-au multumit cu buna prestatie din 2007, ci au continuat sa promoveze orasul Sibiu ca o locatie de turism cultural. Iar daca in 2012 orasul a evoluat sub titulatura de Sibiu Baroc, in 2013 tema agendei culturale este SIBIU SMART, care va include nu mai putin de 78 de evenimente. Imbucurator este faptul ca numarul de turisti ce viziteaza orasul de pe Cibin anual a crescut din 2007, desi in cazul altor orase ce au indeplinit acest rol, maximul a fost atins in anul in care au functionat ca si capitala culturala europeana.

Sibiu wideDoar ca evenimentele trebuie sa ajunga si la urechile si ochii posibililor interesati de ele. Si in orice colt de pe planeta, daca trecem peste orice tip de orgolii, capitala tarii este, de cele mai multe ori, locul care polarizeaza cei mai importanti factori de decizie. Nu in ultimul rand, Bucurestiul are 3 milioane de locuitori deci, pur statistic, cel mai mare numar de potentiali clienti. Sibiul a inteles asta si incepand cu 15 aprilie a deschis Ambasada Culturala a Sibiului la Bucuresti. Aici veti putea gasi in permanenta informatii despre programul evenimentelor culturale ce au loc in 2013 in Sibiu. De asemenea, vor fi organizate avanpremiere ale celor mai importante evenimente din cadrul platformei SIBIU SMART 2013.

Partenerii acestui proiect sunt, in afara de Primaria Municipiului Sibiu, AMBIENT, Teatrul National Radu Stanca din Sibiu si Institute – The Cafe. Ambasada Culturala a Sibiului la Bucuresti se gaseste in sediul Institute – The Cafe din Str. Stirbei-Voda nr. 104-106.

One Response to Sibiu – Ambasada la Bucuresti

  1. foarte tare faza :)…mi-e dor de sibiu, sper sa-l revizitez vara asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *