Licee

Folk la liceu

Lolly Boom

Recital la LollyBoom

10/10/2017 Comments (0) Noutati

Trubadur la Sibiu

Sibiu, de când aștept să îți cânt, nici nu îți imaginezi! E un oraș care îmi e drag de mulți ani, l-am văzut prima dată prin 2002 sau 2003, când încă era în reconstrucție pentru statutul de Capitală Culturală Europeană. În 2007, cu o Europă descoperindu-l, am organizat un workshop acolo pentru geografi din mai multe țări. Dar de cântat a fost o singură ocazie și nici aceea în Sibiu, ci la Fântânița Haiducului, la un eveniment privat (care e totuși la vreo 20 de km de Sibiu).

SibiuAm încercat de multe ori să cânt acolo, dar….nu a fost să fie. Am încercat să construiesc proiecte prin care să ajung tot mai des acolo, dacă nu pentru Sibiu, pentru tot ce înseamnă împrejurimile sale (satele din Mărginime, Mediaș etc.). Mi-e drag triunghiul acesta – Sibiu – Mediaș – Alba – și petrec cât mai mult timp acolo, sunt atâtea locuri de văzut, povești de aflat.

Anul trecut am avut primul spectacol Trubadur pe Drumul Cetăților la Mediaș, în curtea bisericii fortificate Sf. Margareta. Și deși toată vara am tatonat mai multe orașe din România pentru un nou spectacol, parcă a fost un făcut să nu se lege lucrurile. Până la Sibiu. Nu va fi doar un concert. Noi ne strângem la 13:30, în fața Bustului lui Francis I și pornim într-un quest inspirat de Cetatea Sibiului, realizat printr-un parteneriat între Bitdefender (proprietarul aplicației Drumul Cetăților) și băieții de la Questo (cei care ne-au arătat o altă față a Brașovului). Ocazie cu care sper să intru în Top 5 vizitatori de cetăți (momentan sunt pe 6).

Veți descoperi 8 obiective din Cetatea Sibiului, fortificații importante care au avut un important rol de apărare a cetății de-a lungul anilor. Ca de obicei, primele 3 Check-In-uri în aplicație,  vă aduc premii importante:

  • Bitdefender Antivirus for Mac, Bitdefender Antivirus Plus 2018;
  • Bitdefender Total Security 2018 (5 devices, 1 year);
  • Bitdefender Total Security 2018 (5 devices, 2 years)

Iar după quest, eu band-ul meu vă așteptăm instrumentele pregătite. Așadar, duminică, 15 octombrie, începând cu ora 17.00, vă așteptăm la Trubadur pe Drumul Cetății în Oldies Pub. Voi fi alături de Cristi Mihai (nai) și Radu Tudoroiu (percuții). Setlist-ul include La un han, Alchimistul, Cârciuma, dar și piese cu tentă istorică (știți voi ce cântăm noi de obicei – Amintire cu haiduci, Treceți, batalioane române, Carpații, Lancea lui Horea etc.). Cum intrarea e liberă și cum nu ajungem așa ușor în orașul de pe Cibin, dacă sunteți pe apoape, haideți să ne vedem și să cântăm împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *