muzică

De ce scriu despre muzică

Grozăvești

Amintiri din Grozăvești

19/03/2019 Comments (0) Blog

St. Patrick cu Jameson

Trecu weekendul și cu el St. Patrick, un irlandez de treabă ce dă un bun motiv oamenilor să ciocnească un pahar. Așa că am onorat invitația Jameson de a participa la un quest prin București, însoțit de,  firește, mai multe degustări. Când faci o treabă de mai bine de 200 de ani (mai precis din 1780), zic eu că ajungi să o faci bine, dovadă că vorbim de probabil cel mai cunoscut și mai bine vândut whiskey irlandez și unul din cele mai populare branduri din țara trifoiului cu 4 foi. 

Cea mai importantă concluzie a serii a fost că, dacă nu sunteți amatori de savurat un single malt sec sau cu gheață, acesta poate fi parte a unor combinații mult mai complexe. Luci Dobra, brand ambasadorul Jameson și ghidul nostru pe durata serii, ne-a delectat cu o groază de variante de cocktailuri pe bază de whiskey (siropuri de fructe – grapefruit, lămâie, merișoare, apă tonică, apă minerală, gheață). Apoi, mergând la Romanian Craft Beer (casa celor de la Zăganu’), am simțit pe propriul sistem de papile gustative că Jameson și berea stout merg mână în mână, aceasta din urmă potențând foarte bine aromele din whiskey.

Ca să percepeți cu adevărat diferențe între un whiskey irlandez și unul scoțian, e nevoie să le gustați prin comparație, iar Luci tocmai asta a făcut, alăturând un Chivas celor trei tipuri de Jameson (clasic, Caskmates Stout Edition, Black Barrell). Apropo de Luci, e tipul de om care își face meseria nu doar pentru că este plătit, ci o face cu pasiune, poate vorbi ore întregi despre distilare, despre malț, despre diferențe între tipuri de whiskey și tot așa. Și sper ca la un anumit concert din turneul meu național să fie și el prezent. Care? Eeee, surpriză!

În loc de concluzie, trei poze de la eveniment, ca să nu vorbim pe gol. Uitându-mă pe pozele oficiale, am constatat că apar în 3/4 din ele – ce să fac, e defect profesional să ocup scena. În rest, Sine Metu, prieteni și Slainte! De la St. Patrick, over and out!

  • J1
  • J2
  • J3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *