Din Cehia, cu dragoste. De fotbal adevarat.

Va place rugby-ul? Iata ocazia potrivita!

15/09/2011 Comments (0) Sport

Stiri bune si frumoase de la polo

Am mai scris despre polo cu ocazia participarii seniorilor la Campionatul Mondial de la Shanghai. Iata ca azi am primit doua stiri despre chestii tare frumoase care s-au petrecut sau se petrec in perioada urmatoare.

Nationala de polo U’17 in sferturi la Europenele din Croatia

Nationala U’17 de polo a Romaniei, condusa de fostul mare poloist Viorel Rus, a invins Muntenegru in optimile de finala ale Campionatului European ce se desfasoara la Rijeka. Asa cum ne informeaza sport local, rezultatul ne confera calificarea directa la Campionatul Mondial U’18 din 2012 si la cel european U’19 din 2013. Bravo, baieti! Si multa bafta in meciul din “sferturi” cu Grecia, o alta “nationala” cu traditie in polo si cu un campionat national foarte puternic.

Liber la “polo” pe 24 septembrie

24 septembrie tinde sa fie o zi plina de fapte bune. Federatia Romana de Polo, impreuna cu Fundatia Olimpica Romana vor lansa proiectul Porti deschise catre sport. In cadrul acestuia, pe 24 septembrie, la bazinul Floreasca, are loc  evenimentul“Liber la polo”, cu scopul de a promova polo-ul ca sport in randul copiilor. Iata ce spune comunicatul oficial:

Pornind de la idea de a umple un gol in domeniul polo-ului si de a crea oportunitati pentru copiii intre 5 -10 ani, vrem sa ii ajutam pe parinti sa gaseasca mai usor urmatorii pasi pentru cei mici, in sporturile de apa, dupa lectiile de inot, de baza. Desi polo-ul este cunoscut pentru rezistenta si duritatea lui, ii vom dezvalui  cele mai placute si dinamice aspecte, intr-un mod sigur, care ii va motiva pe copii sa se implice.

Intentia noastra este de a explica regulile de baza si intelegerea acestui sport, intr-o forma recreativa deoarece, la aceasta varsta, ei asteapta ca activitatile lor sa fie apreciate si sa aiba un caracter interactiv. Invitam copii sa se inscrie la sesiuneile de joc, intr-una dintre cele 12 echipe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *