Vesti bune si stiri pe scurt

Dependenta periculoasa a oamenirii

11/03/2012 Comments (1) Blog

Studii in strainatate – moft, trend sau necesitate

Am vorbit acum cateva zile despre cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stiti cand vine vorba de studii in strainatate. M-am gandit ca ar fi util pentru cei care vor sa urmeze un stagiu sau chiar un ciclu academic in strainatate sa afle si parerile unor oameni care au studiat sau studiaza “afara”. Ce a iesit puteti vedea in prezentarea de mai jos.

Dincolo de parerea celor trei, o sa exprim si parerea mea, formata in urma numeroaselor vizite efectuate in universitati europene. In primul rand, recomand tuturor un stagiu in strainatate macar pentru castigul oferit de schimbul intercultural. Nu de putine ori, situatii si aspecte care noua ni se par normale, pentru altii pot insemna adevarate ofense. Aveti ocazia sa intelegeti “ciudatenii” ale altor popoare, puteti descoperi istoria unei tari sau macar a unui oras de la fata locului, scapand astfel de stereotipuri turistice.

Fara indoiala, daca ajungeti sa studiati in universitati de prestigiu, veti avea ocazia sa studiati sau chiar sa studiati alaturi de laureati ai premiilor Nobel (sa nu uitam ca nici o universitate din Romania nu se poate lauda ca are in randurile sale astfel de personalitati) sau cel putin “varfuri” ale cercetarii in diferite domenii, ceea ce ulterior poate fi extrem de folositor in cariera. Apropos de cariera, multe din universitatile de afara coopereaza foarte bine cu angajatorii, si in ceea ce priveste programele de studii, si in materie de oportunitati de angajare la terminarea studiilor,

Asadar, folositi orice prilej pentru a va informa despre universitatea unde vreti sa mergeti sa studiati si ceea ce aceasta va ofera. RIUF 2012 este una din oportunitati.

P.S. Facand “research-ul” de rigoare pentru articolul e fata, am descoperit un interviu oferit de fostul ministru al educatiei, Daniel Funeriu, pentru DAADGerman Academic Exchange Service o institutie care finanteaza stagii in universitati germane si se numara printre institutiile prezente la RIUF 2012. Venind din partea unui om care si-a facut doctoratul in Franta cu un laureat de Premiu Nobel si care a facut cercetare de performanta in institutii prestigioase din SUA (Scripps Institute), Japonia si Germania (Technische Universitaet Munchen), cred ca el poate fi util celor care vor sa studieze in strainatate.

One Response to Studii in strainatate – moft, trend sau necesitate

  1. […] Romanian International University Fair (RIUF) am scris si cu prilejul editiei de primavara (aici si aici). A venit momentul editiei de toamna, ce se va desfasura in doua centre universitare si […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *