Primit la redacție

Oraș accesibil pentru Oameni

11/07/2014 Comments (6) Blog

Sugestii pentru Berlin

Nu am perceput niciodată Germania ca pe o țară turistică, deși are destule de arătat. Când vine vorba de turism, parcă tot la Spania, Italia, Grecia mă duc cu gândul. Dar Germania e o țară în care toate lucrurile sunt la locul lor, ca să zic așa, iar pentru asta vor avea întotdeauna respectul meu. Iar vara asta plănuiesc o escapadă la Berlin, unde nu am ajuns până acum niciodată.

Cum nu sunt vreun mare fan al ghidurilor turistice și căutărilor acerbe pe net despre orașe, despre ce să faci și ce nu, unde să stai, unde să nu, m-am gândit că cel mai bine ar fi să vă întreb pe voi. E clar că la Poarta Brandenburg voi ajunge (e primul lucru care mi-a venit în minte), dar sunt convins că există multe alte chestii de văzut în Berlin și pe care vă invit să le menționați în comentarii. Vreo berărie bună? Un muzeu interesant? Să încep cu o tură cu un autocar descoperit?

Vacanța mea va mai include, tot din Germania, și Kiel și Nurnberg, așa că și de acolo puteți face sugestii. De asemenea, dacă știți arii protejate ce merită vizitate (vreun parc parc național), chiar mă interesează. Cu alte cuvinte, îmi dau vacanța (și) pe mâna voastra! Dau 3 magneți/brelocuri pentru cele mai interesante sugestii.

Credit foto: Pedelecs – Wikipedia

6 Responses to Sugestii pentru Berlin

 1. Alex Farca says:

  Salutare Marius.
  Uite aşa îmi dau seama că mai avem de scris despre Berlin. O să fiu un pic leneş şi ăţi dau nişte link-uri. Revin şi cu ceva sugestii.
  http://lumeamare.ro/2014/05/29/street-art-intre-berlin-si-barcelona-1/
  http://lumeamare.ro/2010/06/10/berlin-inima-franta-reinviata-1/

  si de la Uncorneredmarket:
  http://uncorneredmarket.com/berlin-food/
  http://uncorneredmarket.com/berlin-food-tour/
  http://uncorneredmarket.com/berlin-travel-beginner-guide/

  Alex

 2. Adela says:

  Eu as fi ales Munchen. M-as fi ratacit pe strazile sale curate si boeme, m-as fi pierdut, intr-un costum de baie, printre sutele de nemti lipsiti de griji, care stau la soare in mijlocul parcului Englischer Garten si m-as fi racorit in apele pararurilor incredibil de curate din acest parc.Apoi, as fi trecut pe la berariile de langa Turnul Chinezesc si m-as fi delectat cu o bere alba si un thuringer. Apoi, m-as fi ratacit din nou pe alte strazi si, daca mi-ar mai ramane putin timp, m-as urca in tren si m-as opri in Weilheim, un oras de poveste, in care as manca tone de inghetata. Si … m-as mai duce si mai departe, as trece si prin Shongau, inaintand apoi pana la castelele bavareze,ajungand apoi in inima Alpilor Bavarezi, undeva prin Austria.
  Eh,dar presupun ca si in Berlin ai ce vedea. ;))

 3. Make says:

  @Adela stau o zi si in Munchen. Am ales Berlin pentru ca in Munchen am fost de vreo 10-12 ori :))

 4. Adela says:

  Atunci stii foarte bine ca nu trebuie sa pierzi niciun minut acolo.
  P.S.Partea din mine care a a ramas fermecata de Bavaria, te invidiaza maxim. Maxim, am zis. :p

 5. dordzbor says:

  Eu iti recomand sa arunci un ochi aici http://www.visitacity.com

  Si evident sa bei un Berliner! Iar ca alt sfat legat de bere daca vezi in vreun meniu: Altbier… cumpara!!! E tipica in zona Dusseldorf, dar poate gasesti. http://en.wikipedia.org/wiki/Altbier

  Iar daca traseul iti este flexibil ti-as recomanda sa vizitezi in orasul Kassel – Bergpark Wilhelmshöhe (e cam departe, dar merita din plin! … la 3-4 ore de Nuremberg/Berlin) – http://en.wikipedia.org/wiki/Bergpark_Wilhelmsh%C3%B6he

  Mai aproape de Berlin nu stiu altceva 🙂

 6. Bogdan says:

  Berlinul e un oras destul de fain, are multe de oferit.
  Daca te teneaza muzeele, poti sa faci o plimbare pe Insula Muzeelor (insula e patrimoniu Unesco. Mie mi s-a parut foarte fain muzeul Pergamon, unde sunt reconstruite din piese arheologine originale niste monumente celebre – Altarul de la Pergamon, Piata din Milet, o poarta a Babilonului si o cetate de desert). In apropiere sunt Berliner Dom (catedrala) si Alexanderplatz (centrul Berlinului de Est). In Alexanderplatz poti urca in turnul televiziunii, dar biletul era in jur de 20 de euro (sper ca-mi amintesc bine).
  Nu poti sa mergi la Berlin fara sa treci pe la Poarta Brandemburg. Langa ea este parlamentul (Reichstag), care se poate vizita gratuit, dar numai cu rezervare – se face pe site. Tot in apropiere sunt memorialul Holocaustului si Potsdamer Platz. Pe langa Potsdammer Platz mai e si Checkpoint Charlie (cel mai celebru punct de trecere din Berlinul de est in cel de vest.). Ar mai fi interesanta biserica memoriala Kaiser Wilhelm (nu stiu daca au terminat renovarile, anul trecut era plina de schele, dar se putea intra in interior).
  Ar mai fi de vazult East Side Gallery (o expozitie de desene/grafitti pe una din putinele bucati ramase in picioare din zidul Berlinului). Mai e si o bucatica pastrata din zid la Memorialul Zidului – acolo prezentarea are mai multa legatura cu istoria..
  In Berlin mai poti vizita castelul Charlottenburg, dar iti recomand mai ales castelul Sanssouci de la Potsdam (se ajunge cam in 30 de minute cu S-Bahn).
  Daca vrei mai multe detalii gasesti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *