Omar Sosa

Omar Sosa la București

Chris Noth teatrul

Teatrul românesc în creștere

07/06/2016 Comments (0) Blog

Sultans of swing

Am susținut întotdeauna sus și tare că Mark Knopfler (fostul lider al trupei Dire Straits) este unul din artiștii mei favoriți, îi urmăresc activitatea solo cu mare interes și tot așa. Iar Sultans of swing este unul din reperele perioadei Dire Straits și o piesă de legendă pentru muzica rock și pentru chitara electrică în particular. Iar la o piesă de referință nu e ușor să faci o altă versiune care să impresioneze un fan dedicat cum sunt eu.

Nu și când te cheamă Tommy Emmanuel și în plus mai ai doi “nebuni” lângă tine, pe numele lor John Jorgenson și Pedro Javier Gonzales. Tommy Emmanuel e un australian posesor al unei tehnici fingerstyle remarcabile, care a “prestat” de-a lungul timpului ca muzician în diverse proiecte, începând de la vârsta de 6 ani (da, frate, șase ani!), alături de familia sa. De altfel, cu Phil cântă și la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Sydney, din 2000, semn că sângele apă nu se face. La 7 ani îl ascultă la radio pe Chet Atkins, care îl inspiră puternic și căruia la un moment dat îi și scrie. Culmea, primește și răspuns, cu încurajările de rigoare și invitația de a-l vizita în Nashville. Colaborează cu mulți muzicieni, care mai de care mai faimos, are și două nominalizări la Grammy, dar muzica vorbește mai mult decât orice premiu (are multe titluri și onoruri la activ, le găsiți pe Wikipedia)

“It’s all about the feeling of the music. And it has to make me feel something. I’m still playing for myself, you know, because I figure if I please me, then I’m pretty sure I’m gonna please you. And that’s not an arrogant statement, it’s just quality control.” Tommy Emmanuel (sursa: website oficial)

Dacă vreți să îl vedeți live, are programate concerte până în ianuarie 2017 deja, deci oportunități sunt clar. Aveți de ales între stadioane sau săli de conservator, între tabere de chitară sau festivaluri de jazz, omul poate cânta oriunde și prinde la orice tip de public. Eu l-am invitat alături de prietenii săi la rubrica Transpoziți muzicale, să vă arate de ce sunt în stare pe Sultans of swing.

Sursa foto: pagina oficială de facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *