Stiti ce simte un artist dupa un concert?

Greseli ce nu trebuie repetate

15/12/2011 Comments (2) Blog

Suntem mai catolici decat papa? Sau doar niste mistocari ordinari?

ProTV-ul da miercuri o stire despre cum bugetul Ministerului Mediului este marit pentru o conferinta despre pasarile din zonele umede (similar si al altor ministere).

Dincolo de problemele de gramatica (pluralul de la habitat este habitate, nu “habitaturi”vezi poza stanga), deranjanta este tendentiozitatea atat a reportajului, cat si comentariile de dupa ale lui Mihai Dedu si Florin Busuioc. In cel mai dulce stil romanesc “noi le stim pe toate” – cei doi fac glume cu “pasaricile din zonele umede”. Stimati domni, ca unul care si-a petrecut 5 ani in lunca Prutului (zona umeda, deh!), iar urmatorii 3 va sta in zonele umede de pe Dunare amunte de Portile de Fier, doresc sa va bat obrazul!

Cu o zi inainte, in urma unor dezbateri cu BirdLife International, Comisia Europeana anunta cresterea sumelor alocate programului LIFE, fondurile fiind alocate in mare parte pentru conservarea diversitatii biologice (detalii aici). Si la ei tot pentru campanie electorala sunt folositi banii?

Si ne mai miram de ce in 2011 exista un singur proiect LIFE aprobat pe Romania. Pentru ca asta e respectul pe care mass-media stie sa il acorde unor astfel de subiecte. Nu ne pricepem? Ei as, noi ne pricepem la toate! Mai ales la zone umede! Ne pare rau ca pasarile noastre nu apar sumar imbracate in cluburi de noapte, ca alte “pasari rare” de pe la noi.

2 Responses to Suntem mai catolici decat papa? Sau doar niste mistocari ordinari?

  1. bah, ti-am zis sa-ti arunci televizorul pe geam, ca numai sange rau iti faci… 😉

  2. Meneopol says:

    Vezi daca te uiti la stiri?! Data viitoare sa nu mai faci greseli de-astea ca nu mai vine Mosul la tine, ai înteles? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *