Razvan Martin. Campionul

Horia Tecau. Campionul

11/08/2012 Comments (1) Sport

Am sustinut nationala de polo la Jocurile Olimpice!

Jocurile Olimpice sunt o perioada in care atentia mondiala se muta asupra sportului. Oameni de rand sau presedinti de stat, federatii sportive sau companii, pasionati de sport sau doar de amploarea evenimentului, toti isi lasa “treburile” si se alipesc celei mai importante competitii sportive. Cum eu ma incadrez in categoria dependentilor de sport (am invatat sa citesc pe ziarul Sportul deci la ce va asteptati?!), sloganul perioadei e “totul pentru sport, totul pentru olimpiada”. Preferate: polo (sic!), baschet, atletism (mai ales probele de viteza si cele tehnice – saritura in lungime, saritura in inaltime etc.), gimnastica, dar, in general, urmaresc toate probele care includ romani.

M-am tot gandit cum as putea sa sustin mai bine lotul Romaniei la Jocurile Olimpice. La editiile precedente, la fiecare competitie in care erau implicati romani, ma asezam in fata televizorului, infasurat in steagul Romaniei. Nu vreti sa stiti urletele de la cate o saritura perfecta a gimnastelor sau un asalt reusit al Laurei Badea sau Mihai Covaliu. Evident, mai detin prin casa si tobe si goarne si aici e partea unde nu cred ca vecinii sunt foarte incantati. Dar ce sa facem, tre’ sa sustinem performerii care cum putem, nu?

Am si scris despre sportivii romani la Jocurile Olimpice, am participat la diverse campanii pe care sponsorii le-au desfasurat, tocmai pentru a atrage atentia asupra sportivilor care ne reprezinta. Si pentru ca vorbim de sponsori, Gerovital este unul din brandurile care sustin lotul olimpic, prin initiativa Aducem Romania Acasa, despre care v-am tot povestit, dar si directionând 1% din valoarea produselor vândute în perioada 14 octombrie – 14 decembrie 2011 si in perioada 1 iunie – 12 august 2012 (prin campania “Aur, Argint si un Bronz Perfect) catre pregatirea echipei nationale pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Si parca totusi mi se parea ca nu e destul, ca e prea putin. Simteam ca trebuie sa fac mai mult. Si ce puteam sa fac mai mult decat sa imi iau steagul (unul mare si vechi si plin de istorie – povestesc intr-un post separat despre el) si sa plec la Londra. Stiu, multi vor spune ca e complicat, ca e scump, ca e mai stiu eu cum. Asa am crezut si eu pana am inceput sa caut (detalii in articolul despre ponturi privind mersul la olimpiada). Va asigur ca a meritat fiecare lira si fiecare moment petrecut in Londra. Iar faptul ca baietii au pierdut toate cele 3 meciuri pe care eu le-am vazut din tribuna Water Polo Arena (foto stanga) nu mi-au diluat catusi de putin entuziasmul de a fi alaturi de ei la Jocurile Olimpice si mi-au intarit si mai mult respectul si admiratia pentru munca lor si pentru performanta de a fi singura nationala de joc sportiv ce a reprezentat Romania. Iar daca ma gandesc ce infrastructura avem noi si cati jucatori si fac comparatia cu celelalte echipe, imi dau seama ca locul 9 este o reusita imensa.

Asa ca tot ce mai spun e, deja traditionalul, HAI ROMANIA!

Jocurile Olimpice Londra 2012

One Response to Am sustinut nationala de polo la Jocurile Olimpice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *