Declaratie de dragoste

Eu si muzica rock

18/10/2013 Comments (0) Blog

Te bucuri de succesul altuia?

Indiferent de mediul in care activati, e aproape imposibil ca succesul altora sa va lase impasibili, fie va bucura, fie va nemultumeste (daca succesul este obtinut nemeritat, ceea ce in Romania se intampla destul de frecvent), fie macar va trezeste o reactie, un comentariu etc. Oamenii din showbiz sunt insa o rasa aparte, cu multe idei mai mult sau mai putin diferite decat a oamenilor normali. Dar ca om care, de ceva vreme, traieste in aceasta lume, incerc, pe cat posibil sa le inteleg si sa le accept. Ce nu pot sa inteleg insa este atunci cand succesul unui artist trezeste invidie in randul unora din colegii de breasla. La inceputul lunii am fost la VUNK, la Polivalenta, iar ieri am fost la doua lansari ale unor prieteni din showbizul romanesc. Nu ca n-as fi avut 1000 de chestii pe cap, dar mi se pare firesc sa fiu alaturi de colegi atunci cand pot (foarte rar, din pacate), de la fiecare am invatat cate ceva despre ce presupune un show sau o lansare in 2013.

Succesul unui show

1379877_631751833512802_894896116_nPe 3 octombrie am fost la concert la VUNK, asa cum spuneam mai sus, in Sala Polivalenta. Si am vazut un show extrem de lucrat, cum nu prea am vazut la trupele romanesti. Investitiile facute s-au regasit in tot ce inseamna lumini, lasere, fum, artificii, confetti, bratari si mai stiu eu ce. Plus momentul “publicului incremenit”, care a iesit mai bine decat m-as fi asteptat. Mi-au placut extrem de mult duetele – da, mai ales cel cu Mirabela Dauer! – mi-au placut oamenii din deschidere – adica Alexandra Usurelu si ABCD. Daca pe radio sunt brit-pop, live VUNK sunt mult mai aproape de rock (n-am spus rock). Asadar, felicitari sincere pentru a fi incercat 1) sa iasa din tipare si 2) sa arate lumii ca se poate. Stiu ca mai avem pana la showurile din vest, dar nici publicul nu e la fel de dornic in a plati sume la fel de generoase pe bilete.

Sursa foto: pagina oficiala VUNK

Succesul copilului din Maga&Tudoran

succesulDespre piesa duo-ului Maga&Tudoran am scris de ziua lui Cosmin. Aseara am fost in garajul PEGAS cu ocazia lansarii videoclipului. Fiecare din cei doi face altceva in materie de muzica fata de proiectul asta, dar asa cum spune Gabi pe pagina lore cel mai amuzant proiect serios pe care l-am demarat vreodata. Iar chimia productiva dintre cei doi, cum ii spune Cosmin, se vede. Dragilor, multa bafta si asteptam piesele urmatoare cu care ne amenintati.

Carte si disc de la Ovidiu Mihailescu

De Ovidiu si lansarea lui am povestit inainte de concert pe ForeverFolk. Si dupa asa articol personal, nu puteam sa nu trec macar pe la Spice, unde avea loc concertul de lansare. M-am bucurat sa vad un club plin de oameni veniti sa fie alaturi de Ovidiu, mi-am cumparat cumintel cartea si discul (sa nu zica lumea ca bloggerii sunt piscotari si doar asteapta de la altii – sic!), l-am vazut pe Ovidiu cantand alaturi de JOI (Ciprian, Radu si, mai nou, Alex). Ba chiar m-am urcat pe scena alaturi de Ovidiu cand Adi Bezna a cantat Cu lupii laolalta, ca nu se putea fara martie din post.

In drum spre casa, am inceput deja sa rasfoiesc cartea Cantece de trecut puntea. Si n-a lipsit mult sa ratez coborarea, deci e o carte de studiat si, cine stie, poate chiar de facut o piesa din ea. Ovidiu, multe-nainte!

Trei concerte, trei “grupuri” diferite de artisti alaturi de care am fost si de al caror succese m-am bucurat sincer. Uitati-va in oglinda si spuneti sincer: sunteti capabili sa va bucurati de succesul unui coleg de breasla, de munca, de scoala? Dar ma refer la bucurie sincera, nu la aparenta politete cat sa nu va scoateti ochii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *