urgenta

Cat de bine stii sa gestionezi o situatie de...

Birou de blogger muziciano-chimisto-sportiv

03/10/2012 Comments (0) Blog

Doua noi canale de televiziune de profil documentar pe piata

Intr-o piata libera, concurenta genereaza calitate, iar acest fapt nu poate fi decat in beneficiul clientului. Iar cand vorbim de televiziune, vorbim de cel mai important jucator de pe piata de media (64,7% in 2011 conform Media Fact Book), deci competitia acerba este un lucru absolut firesc.

televiziuneRCS-RDS este, fara indoiala, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata de media din Romania (furnizor de servicii de televiziune, Internet, telefonie). Dupa DigiSport (3 canale), DigiFilm (canal de filme in sistem pay-tv) si Digi24 (televiziune de stiri), operatorul propune 2 noi posturi catre abonatii sai. Vorbim de doua posturi de tip documentar – DigiLife si DigiWorld; primul include emisiuni de gastronomie, lifestyle, ocupatii, sanatate si hobby-relaxare, cel de al doilea abordeaza teme istorice, de calatorie, biodiversitate sau stiinta. Sau, asa cum le-a descris Bogdan Chiritoiu (foto dreapta), managerul de proiect al celor doua canale, prima sa refera la lumea din interiorul nostru, iar cea de a doua la lumea ce ne inconjoara.

DigiWorld, asemenea altor posturi de acest tip, poate reprezenta, asa cum spunea si dl. Alexandru Mironov, o resursa educationala excelenta pentru profesori intr-o epoca in care tehnologia trebuie sa devina parte integranta din procesul de invatare, care, in mod evident, nu se mai poate limita la cadrul clasic al salii de clasa. Despre DigiLife mi-a placut ce a spus Marius Tudosiei, referitor la programele de gastronomie: e o oportunitate sa intelegem mai bine ce mancam, sa ne educam sa mancam sanatos, pentru ca nu e suficient sa urmam niste retete seci propuse de nutritionisti.

P.S. Daca tot am vorbit de gastronomie. Daca vreodata aveti ocazia, mergeti la un eveniment cu Chef Alexandru Razvan, unul din putinii specialisti in bucatarie moleculara din Romania. Sa vedeti cum intervin fizica si chimia in bucatarie. L-am descoperit la evenimentul de lansare al Digi si eu, chimist fiind, am fost absolut fascinat. Chef, chapeau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *