Loredana

Loredana

Liceeni spectacol final

Microfon pentru liceeni

16/11/2017 Comments (2) Blog

În Tenerife, cu Atlantic4

Atlantic4

Tenerife este pentru mulți o destinație de vacanță și în decembrie voi ajunge și eu, în premieră, acolo. Nu pentru o vacanță propriu-zisă, deși sunt convins că o să mă bucur de fiecare clipă petrecută în insulă. Pe 12 decembrie este programat startul cursei Atlantic Challenge, iar eu voi fi alături de echipajul românesc Atlantic4 în momentul respectiv. Știți cum e, mai dau o mână de ajutor la bagaje, mai spăl puntea, le mai cânt ceva băieților (haha!).

Da, după aproape 1 an de pregătiri, deloc simple și deloc lipsite de peripeții, cu un maxim de “antrenament” în cursa peste Marea Neagră, Andrei, Vasi, Marius și Ionuț sunt la un pas de “cursa infernală” peste Atlantic într-o barcă cu vâsle. Nu, nu e bine, corect e peste Atlantic alături de Maria, barca ce sper să le poarte noroc și pe care o vedeți în poza de mai sus.

Plecarea are loc din La Gomera, una din insulele din arhipelagul Canare (a doua cea mai mică), iar cursa până în Antigua, punctul de sosire, durează în medie cam 60 de zile. La Gomera a fost ultima oprire a lui Cristofor Columb în drumul său peste Atlantic și de aici se pleacă în cursa de aproximativ 4,700 km. Anul trecut au fost 12 echipaje, din care 11 au ajuns și la destinație, iar anul acesta avem și echipajul românesc și mă bazez și pe voi să le țineți pumnii. Gândiți-vă doar că 4 oameni trebuie să stea împreună două luni într-o suprafață de câțiva metri pătrați și să facă totul împreună. Ce vreau să spun prin totul? Da, totul!

Tenerife Atlantic4Și nu uitați că, dincolo de competiție, există o cauză nobilă pentru care cei patru vor vâsli. Efortul lor și al celor care îi susțin este adresat construcției unui centru de îngrijire paliativă pentru copii diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață la Adunații-Copăceni.

Fie puteți dona pe site-ul proiectului, fie trimiteți un sms la 8844 cu textul OPTIMISM și în acest fel donați 2 euro în fiecare lună către Hospice Casa Speranței, asociația care coordonează construcția campusului (puteți dona câte luni doriți voi). Eu am decis să mă abonez pentru cel puțin 3 luni (octombrie, startul campaniei de donații prin sms – decembrie, întoarcerea din Tenerife).

Dacă aveți mesaje pentru băieți sau întrebări, adăugați-le în comentarii și eu voi avea grijă să ajungă la ei în zilele pe care le vom petrece împreună. Cea mai simpatică întrebare primește un premiu de la mine adus direct din la Gomera (un magnet, o piatră, o ciocolată, ceva). Dar mai important ca orice este să nu uităm scopul final.

P.S. Înjurăturile pentru plimbarea mea se adresează, ca de obicei, pe privat (make2000 pe gmail.com), alături de poza că ați donat (dau o bere pentru fiecare mesaj cu donatie). Plus că o să mă gândesc la voi când îmi înmoi degetele în Atlantic.

2 Responses to În Tenerife, cu Atlantic4

  1. ice4you says:

    Toate Vaslele Sus! 🙂

  2. Make says:

    as fi zis “sa le aratam ca ni se falfaie”, dar baietii nu au panze :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *