Alexandru Dedu

Cupa Coca-Cola

Cupa Coca-Cola 2015

02/09/2014 Comments (0) Sport

Triathlon Challenge 2014

De când mă tot distrez și eu pedalând prin Parcul Tineretului din București, am confirmarea unui fapt îmbucurător: tot mai mulți oameni ies să facă sport, mai ales vara. Tineri sau maturi, cu biciclete, cu role sau ieșiți doar la jogging, în grup sau solitari, oamenii simt nevoia să facă mișcare. Eu, unul, așa am început să pedalez și am ajuns la aproape 16 km într-o oră. Știu, nu e mult, dar țineți cont că e foarte aglomerat și folosesc o bicicletă de închiriat, care numai performante nu sunt. Iar pentru 100 de kg ale mele, e bine.

Dar nu e vorba despre mine și pedalatul meu în articolul acesta, deși la un moment dat ar fi putut fi. Ba chiar am încercat să fac să fie. Doar că am zis că nu e bine să sari etapele, pentru că riști să se dărâme întreaga construcție când ți-e lumea mai dragă. E vorba de un proiect pe care, de la an la an, îl văd crescând tot mai frumos și care poartă numele de Triathlon Challenge 2014. De la an la an sunt tot mai mulți participanți, din tot mai multe țări, astfel că a devenit cel mai important eveniment de profil din zona asta de lume. Triathlon Challenge 2014 este gazda Cupei Europene, dar și Romanian Triathlon Series Grand Final, fiind ultimul concurs din circuitul de triatlon de șosea.

Sunt premii importante (peste 25.000 de euro) în joc, sunt peste 900 de concurenți (profesioniști și amatori) înscriși pentru toate formele de competiție și anume:

  • 400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint;
  • 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & ștafetă sprint;
  • 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ștafetă olimpică.

I-am lăsat la urmă, deși ar fi trebuit să încep cu ei. Dacă acest eveniment are loc an de an și crește așa frumos, meritul aparține în special echipei de oameni inimoși de la Smart Atletic. Și chiar dacă nici anul acesta nu particip, îi asigur că, la un moment dat, o echipă de 3 bloggeri bătrâni va face o ștafetă, fie ea și în afara concursului, și va termina cursa de ștafetă sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare). Dragilor, vă țin pumnii să iasă bine!

Pentru ultimele noutăți ale acestei ediții, accesați site-ul trichallenge.ro și pagina de Facebook a evenimentului.

Organizator: Smart Atletic

Parteneri: Primăria Constanța, Orange, Skoda, Hotel Vega, Castrol Romania, Ciuc, HTC România, Generali, La Fantana, Regina Maria, BCR, PowerBar, Felt,Tyr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *