Alcool

Alcool. Spectacolul.

Caietele Masca dactilografa

Caietele Masca

17/03/2017 Comments (0) Blog

Tribute a la Gregory Porter

V-am spus că m-am cam îndrăgostit de vocea domnului Gregory Porter și că abia aștept să îl văd la București în aprilie, motiv pentru care vă mai arunc niște Transpoziții muzicale ce îl au drept vinovat. Două piese tribute pentru doi artiști ce au cedat scena mai devreme decât și-ar fi dorit iubitorii muzicii.

Papa was a Rolling Stone e o piesă descoperită de mine în versiunea lui George Michael din 1993 (ce vreți, eram puști, atunci descopeream muzicile cu ajutorul radioului și “almanahelor”). Am aflat ulterior că ea vine din vremuri mult mai îndepărtate, de la gașca numită Motown Records și făcută faimoasă de The Temptations, care au primit și vreo 3 Grammy pentru ea.

De-a lungul timpului, diverși artiști au tot cântat piesa, de la Los Lobos la Phil Collins și de la Ugly Kid Joe la Marcus Miller. Azi, v-o propun în varianta lui Gregory Porter.

Cea de a doua piesă tribute vine de la Prince și v-o propun pentru că mi-a plăcut contrastul dintre vocea originală, aspră, colerică a lui Prince și căldura de soul, de gospel a lui Gregory Porter. Live la BBC, în emisiunea lui Joos Holland.

În concluzie, nu vă faceți program pe 24 aprilie căci seara, de la ora 20.00, la Sala Palatului din București veți avea ocazia de a asculta una din marile voci din zona jazz, soul și R&B: Gregory Porter. Faceți-vă un cadou de Paște și bucurați-vă sufletele cu muzică de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *