Statuia Vivanta Chitara Masca

Chitara, statuie vivantă

chitară

O chitară și un cort

08/06/2017 Comments (0) Noutati

Tribute Sterian la HeyDay 2017

HeyDay este un festival destinat trupelor tribute, asemeni celebrului GlastonBudget din Marea Britanie și, după experiența simpatică de spectator de anul trecut, m-am gândit ca în 2017 să încerc o altă ipostază: aceea de artist tribute (să scuzați că nu prea știu cum vine în limba română). Chiar de la prima ediție i-am spus lui Bogdan Naumovici, directorul festivalului, că m-aș bucura să văd și artiști români omagiați (tributați sună aiurea!) și am dat ca exemplu Roșu și Negru sau Vali Sterian.

Când vezi însă că nu se înhamă nimeni la treabă, pui mâna și faci! Așa am zis și eu, văzând că nimeni nu vrea să cânte piesele unor artiști români, m-am oferit voluntar să cânt piese de-ale lui Vali Sterian. Nu o fac nici pentru faimă, nici pentru bani, nici pentru nimic, e doar un semn de apreciere pentru cel care a fost Vali Sterian, pentru opera sa, pentru piesele sale care au rămas de referință pentru folkul românesc. Așa că vineri, 9 iunie, în jurul orei 17:00, voi urca pe scena mică din Parcul Izvor din București și voi cânta piese precum Reportaj, Antirăzboinică, Amintire cu haiduci, Exercițiu.

De ce Vali? Vedeți poza din dreapta. Da, știu, ce vremuri, ce plete…Cum s-a născut ea, într-un articol viitor. Poza este realizată de Laurențiu Zupcu, în 1999, la Cercul Militar din Slobozia, într-un spectacol organizat de prietenul meu, Puiu Crețu.

HeyDay 2017 – detalii despre festival

Lista artiștilor ce vor urca pe scenă în cele trei zile de festival îi include pe:

  • Vineri, 9 iunie: Bob Marley – Legend Live, UK; Rolling Stones – The Rollin’ Clones, UK; Pink Floyd – Speak Floyd, RO; Bon Jovi – Bon Giovi, UK; Green Day – Green Day Tribute Band, UK;
  • Sâmbătă, 10 iunie: The Beatles – Counterfeit Beatles, UK; When Violin Meets Guitar, RO; Red Hot Chili Peppers – Around The World, RO; Pink – Pink Tribute, IT; Bruce Springsteen – HeyDay 2017The E Streets On Fire, IT; Nirvana – Nirvana UK, UK;
  • Duminică, 11 iunie: Madonna – Madonna Tribute Lisa, UK; AC/DC – Wire, RO; Metallica – Masterpiece, RO; Abba – Revival ABBA, UK; Iron Maiden – Trooper, RO; The Tarantinos – UK & CZ.

Îmi pare rău că nu reușesc să ajung sâmbătă la The E Streets on Fire (știți deja cât îl iubesc pe Springsteen) și duminică la Trooper, una din cele mai bune trupe de rock  “clasic” din generația mea și care vor cânta Iron Maiden. Asta e soarta noastră, a muzicienilor, să nu ajungem prea des la concerte ca spectatori pentru că…jucăm în deplasare. Mă bucur că îi prind iarăși pe Speak Floyd, favoriții mei de anul trecut (care vă garantez că nu vă vor dezamăgi!), care cântă chiar vineri.

În plus, ce mi-a plăcut anul trecut a fost atmosfera, biletul acela minim face minuni, scapi de publicul accidental sau chiar nedorit, vin doar oameni care vor să se bucure de muzici, să stea la povești cu prietenii în anumite momente, să iasă cu copiii în aer liber. Și în acest an există zona de divertisment – tatuaje, machiaje, coafuri etc., filme tematice, loc de joacă pentru copii etc., dar și zona de mâncare și băuturi.  Nu îți place o trupă, te duci liniștit la un burger și o bere și vii la următorul artist. Ai de unde alege!

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim și sunt mai mult decât accesibile – 15 lei/seară sau 30 lei/abonament de 3 zile. La locul faptei vor exista două case special amenajate la Parcul Izvor (zona Metrou Izvor și zona Splaiul Independenței / Bd. B.P. Hașdeu). Intrarea copiilor în vârstă de până la 14 ani, însoțiți de părinți, este liberă. Accesul în aria de concerte se face vineri începând cu ora 16:00, iar sâmbătă și duminică începând cu ora 12:00.

P.S. Dacă ajungeți să mă vedeți, dați un semn după mini-recital, să bem o bere împreună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *