Alchimie coperta lansare azi plouă Londra ales sânge

Lansare Alchimie – unde?

octombrie

Octombrie pe scenă

29/08/2016 Comments (0) Noutati

Trubadur în cetatea Mediaș

Trubadur Medias Alchimie

Mi-am dorit mult un concert într-o biserică fortificată, iar atunci când am avut ocazia am ales fără ezitare Mediaș, știută fiind legătura specială pe care o am cu acest oraș și cu oamenii lui. Și am avut dreptate și cu ideea unui recital într-un astfel de loc, și cu alegerea Mediașului pentru primul spectacol Trubadur pe Drumul Cetăților. Am vizitat de mai multe ori biserica Sf. Margareta, dar a fost o onoare să îl ascult pe domnul Hugo Schneider, fost vice-primar al orașului, povestind istoria locului cu un umor fin, dar și cu pasiunea omului al cărui destin e legat de acest loc. Nu era o prezentare de ghid, pentru turiști, erau povești trăite cândva, despre frescele “ascunse” cândva sub zidărie, despre statuetele înnegrite intenționat din altar, despre lucrările de reconstrucție și momentele de cumpănă și tot așa. Domnul Schneider face parte din acea categorie de oameni ale căror povești sunt irepetabile, de aceea ele trebuie păstrate.

Oamenii intrau în curtea stabilimentului cu o oarecare sfială, deși concertul încă nu începuse, parcă cu grijă să nu trezească istoria de mai bine de cinci secole a locului. Și au ascultat cuminți incursiunea mea prin istorie – am avut multe piese dedicate eroilor neamului în program, iar atunci când i-am implicat au cântat din toată inima. Hai să vedeți cum sună La un han live, în formulă de trei, alături de Cristi și Alex.

Acustica locului a fost foarte bună, aproape de amfiteatru aș spune, gazdele primitoare, vremea excelentă pentru cântat (cu o zi înainte ploua serios în Mediaș, am avut multe emoții), colegi cu chef de cântat. Gazdele noastre au fost foarte bucuroase că am ales să începem Mediașul pentru promovarea fortificațiilor din România cu ajutorul aplicației Drumul Cetăților (aplicația realizată de Bitdefender este disponibilă pentru orice terminal mobil cu sistem de operare Android sau iOS) și ne-au dat tot concursul atât pentru întâlnirea cu bloggerii din Mediaș, dar și pentru concert (băncuțe pentru spectatori, curent, apă pentru artiști).

Măriile voastre, Logofăt și Trubadur de serviciu Matache se înclină cu respect și până la o nouă întâlnire pe Drumul Cetăților vă lasă cu Alchimistul!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *