Sighisoara – o cetate cu istorie, traditie si…umor

Patriotism intamplator

22/08/2011 Comments (6) Blog

Tu de ce mi-ai dat add pe facebook?

Epoca facebook este in plina manifestare. N-ai facebook, nu existi. Cum, nu ti-ai pus poze cu catelul? Esti praf. Tu cati prieteni ai? 400? Da’ ce, ai stat pe o insula pustie pana la 18 ani?

Sunt utilizator de facebook, dar de multe ori manifestarile celor din jurul meu ma depasesc. Pagina mea de facebook are doua tendinte: 1) informatii privind activitatea mea artistica – concerte, proiecte muzicale etc. 2) activitatea mea online – blogul personal, dar si celelalte proiecte 2.0. Astfel ca, in general, cei pe care ii adaug in lista mea de prieteni urmeaza aceste doua directii. Suplimentar, redescoperirea unor oameni cu care am pierdut legatura de ani de zile si de la care ma bucur sa primesc vesti.

Dar: primesc multe cereri de prietenie de le oameni pe care nu ii cunosc. Si, cu exceptia situatiilor in care numele/pozele/preocuparile sunt mult prea dubioase sau clar pe o directie care pe mine sigur nu ma pasioneaza (gen Instalator Bucuresti sau Perdele de Calitate), le dau accept.

Numai ca, de multe ori cei, motivatia celor care imi dau add pe facebook imi scapa. Evident, unii dau add in stanga si in dreapta pentru ca ulterior sa poata SPAMa. Aici e simplu, unfriend/report/block. Altii sunt mai greu de descifrat, pentru ca nici nu ii vad la concerte, nici nu imi citesc blogul, nici colegi de liceu/facultate n-am fost si tot asa. Deci? ce-i mana pe ei in lupta, ce-au voit cu acel “add as friend”? Tu de ce mi-ai dat add pe facebook?

6 Responses to Tu de ce mi-ai dat add pe facebook?

 1. Mihai Baboi says:

  Pai, merita un raspuns intrebarea asta. Ti-am dat add ca am baut o bere cand ai venit cu Dream Team la Buzau. Daca si Chinezu da follow pe treaba asta, iti dai seama ca e motiv intemeiat :)))

 2. Dan Ilcus says:

  Facebook-ul starneste multe opinii si comentarii. Mi-am dat seama cu trecerea timpului de urmatoarea realitate: este un “instrument de lucru” si la fel ca orice alt instrument, poate fi folosit in “tendinte” corecte sau gresite, poate fi folosit de prosti sau destepti, cu rost sau fara rost, cu masura sau abuziv, etc. Ca in orice alt domeniu, omul sfinteste facebook-ul.;)

 3. Gabriela says:

  Buna Marius ! Mare gaselnita si cu facebook-ul asta ! Pana mai ieri gaseam ca internetul este calea cea mai sigura de evitare si in cele din urma de instrainare dintre oameni. Destul de sceptica cu privire la beneficiile acestuia,la insistentele copiilor mi-am facut pagina pe fb.Si mare mi-a fost surpriza sa gasesc intre utilizatori,oameni cu aceleasi gusturi ca si mine,timizi si sensibili, “neintegratii” societatii consumatoare de rahat.Scuze pentru introducerea prea lunga, pe scurt,dau add celor cu care am macar un singur lucru in comun,unor oameni pe care ii admir si ii respect,si ma simt onorata de fiecare data cand un artist imi da acceptul si ma lasa sa ma incarc cu speranta si frumos.Si daca n-am facut-o pana acum,iti multumesc pentru onoarea pe care mi-ai facut-o dandu-mi accept.

 4. make says:

  @Mihai – ala e un motiv esential sa dai cuiva follow :)))
  @Dan – imi place aia cu omul sfinteste facebook-ul 🙂
  @Gabriela – tu esti exact omul care are de ce sa imi dea add pe facebook – faci parte din comunitatea folk, alaturi de mine si de multi altii 🙂

 5. Marius says:

  Pentru ca mi-a placut activitatea cu Acoustic Bloggers.

 6. buna! pai in mare parte ii exact cum zici tu…acei oameni care iti dau add pe facebook fara sa aveti habar unul de altul, probabil te adauga la colectia lor de prieteni ca sa poata sa se laude cu cati prieteni are el/ea pe facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *