Webstock 2014

Concursul International George Enescu

28/08/2014 Comments (0) Blog

Turism Rural – Albac 2014

Până acum, am scris de Târgul Național de Turism Rural de la Albac din comunicate de presă, din documentări, din informații obținute de la oameni de încredere din zonă. De această dată însă, vă pot povesti cum e la Albac din proprie experiență, pentru că anul trecut am fost acolo, în zonă. Și am cunoscut oamenii, am luat pulsul comunității în ansamblul ei, am simțit mândria moților. E drept, am gustat și plăcintele pe lespede și palinca locului, dar asta e parte din experiența turismului rural românesc.

Turism Rural AlbacLa târg vin cu standuri meșteri populari din foarte multe zone ale țării, de la Vâlcea la Rohia și de la Neamț în Banat. Veți cunoaște oameni și povești absolut superbe, veți vedea cum încearcă, cu mari greutăți, să mențină și să transmită tradiții și meșteșuguri vechi de mii de ani într-o epocă a tehnologiilor. Iar anul trecut focul de artificii a dat clasă unor evenimente similare din orașe cu pretenții. Per ansamblu, gașca de bloggeri a petrecut două zile foarte interesante la Albac.

Merită să mergeți și la Muzeul Avram Iancu, sunt max. 30 de km, este renovat recent și o să vă placă poveștile de acolo. Pensiunile din zonă sunt foarte simpatice (noi am stat la Pensiunea Robert, undeva la ieșire din Albac, pe drumul spre Arieșeni) și nu scumpe (văzusem camere și la 80 lei/noapte), oamenii se dau peste cap să te facă să te simți bine. Iar peste tot veți vedea arborat, cu mândrie, tricolorul și veți simți că patriotismul are altă greutate acolo. Programul detaliat îl găsiți mai jos, în afară de cele enumerate, el mai include demonstraţii mountain bike, lansare de carte și ateliere etnografice.

Programul Târgului Național de Turism Rural Albac 2014

Vineri, 5 septembrie 2014

  • 14.00 – 20.00 Primirea expozanţilor şi amenajarea stand-urilor

Sâmbătă, 6 septembrie 2014

  • 11.00 Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a X-a; Vizitarea stand-urilor;
  • 12.30 Vernisajul expoziţiei – proiecte concurs de arhitectură; Amenajare camping: Luncile Prigoanei, Şugag, Rimetea; Arhitectură Contemporană în Ţara Moţilor: Pensiune turistică, Locuinţă;
  • 14.00 Seminarii;
  • 15.00 Vizită la pensiuni;
  • 22.00 Spectacol pentru tineret. Foc de tabără și artificii.

Duminică, 7 septembrie 2014

  • 12:00 Vizită la pensiuni;
  • 14.30 Spectacol folcloric.

Organizatori: Consiliul Județean Alba și Primăria Albac, în colaborare cu ANTREC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *