FANtasKIT15

FANtasKIT15

aprilie turneul aniversar

Turneul aniversar în luna aprilie

25/03/2019 Comments (0) Noutati

Turneul și copiii

turneul

Știu că poate nu sunt eu suficient de faimos pentru a fi o miză pentru artiști tineri, dar atât cât pot, vreau să ajut să avem un viitor pentru folk. Și, pentru artiștii la început de drum, orice ieșire în public e importantă, astfel că am oferit ocazia copiilor și artiștilor mai tineri ca mine cu chef de cântat să vină alături de mine în turneul aniversar Marius Matache – 15 ani. Și, spre bucuria mea, ei au și marșat la invitație, ceea ce îmi spune că noua generație are nevoie, în primul rând, de oportunități. În plus, foarte mulți oameni mi-au lăudat prestația lor, declarându-se încântați de a fi descoperit niște artiști noi (că de mine erau sătui deja, hihihi!). Iată-i pe micii sau mai marii performeri care au cântat alături de mine, cu mulțumirile de rigoare pentru entuziasm și implicare. 

La Petroșani au fost Luminița Donisă și Sergiu Pârvulescu. Doi copii (unul 12, unul 14) extrem de simpatici, care îmi dau speranță că noi, cei cu chitare acustice și versuri multe, nu ne adresăm doar oamenilor peste o anumită vârstă. Dacă ei cântă cu pasiune, dacă sunt atrași de poezie și de mesajul puternic al pieselor folk, înseamnă că avem baza pe care putem clădi.

La Cluj, Șerban Goșa și Vlad Vancea au fost nu doar bine apreciați de public, dar și de un real ajutor pentru reușita spectacolului. Amândoi lucrând și ca staff de concert, m-au ajutat enorm cu sunetul, cu scule, cu entuziasmul lor. Pe Alina Covaci o știam doar din online, din diferite filmări (una de prin 2011, de la festivalul de la Siret), dar nu știu dacă ne-am întâlnit vreodată până acum. Mi-a scris că vrea să vină la Cluj și/sau Bistrița, cum la Cluj aveam deja băieții, am rugat-o să vină la concertul de la sinagogă. Spre marea mea bucurie, ea a venit, ca spectator, și la concertul din Spațiu Music Pub din Cluj, iar pentru gestul colegial îi mulțumesc din suflet.

Turneul continuă – următoarele concerte și invitații lor

  • Onești, 27 martie – invitat: Radu Comănescu;
  • Suceava, 28 martie;
  • Dorohoi, 30 martie – invitați: Teodor Ștefan și Petra Cozma;
  • Brașov, 5 aprilie;
  • Bacău, 12 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *