Paris fotbal

Paris cu fotbal

viitorul

Pentru viitorul fotbalului

14/06/2016 Comments (0) Sport

Fotbal lângă turnul Eiffel

Turnul Eiffel? Care e legătura lui cu fotbalul? vor spune unii mai puțin avizați citind titlul meu. Păi ar fi două punți de legătură, aș zice eu: unul că toată Franța e cotropită de fotbal: în magazinul Operei se vindeau mingi de fotbal, dacă mă credeți!, patiseriile se întrec în “construcții” dulci legate de fotbal (steaguri, terenuri etc.), iar Tour Eiffel e unul din simbolurile Franței; cel de-al doilea e că Champ de Mars, zona din spatele turnului, găzduiește zona suporterilor (fanzone) din Paris.

Turnul Eiffel fotbal

Securitatea de aici este mult mai strictă decât cea de la stadion, au fost trei controale corporale, din care cel puțin unul “la sânge”. Am văzut în fanzone Irlanda – Suedia, atmosfera este foarte relaxată, suporterii ambelor echipe văd meciul alături, la o bere sau un suc, alții încing o miuță, unii vin pur și simplu la cumpărături (există aici un superstore cu produse promoționale ale competiției, inclusiv tricouri replică ale celor de joc) sau la plimbare. Activări ale sponsorilor competiției în corturile de lângă gazon, dar parcă nu prea spectaculoase. Și pentru că există și wireless gratuit, am făcut și un live de acolo, iar prietenii mei dragi de pe facebook mă tot întrebau de…suedeze.

Ce nu v-am spus de meciul cu Franța. La un moment dat, pe tabela uriașă a Stade de France, au fost afișate mesaje ale unor suporteri faimoși ai celor două echipe, iar pentru România mesajul a venit de la Nadia Comăneci, ceea ce a provocat urale în rândul suporterilor români. Francezii cu care am vorbit după meciul cu naționala cocoșului galic au lăudat jocul echipei noastre și ne-au urat baftă în meciul cu vecinii lor elvețieni. Probabil cum țin unii români cu Austria în meciul cu Ungaria, așa.

Mâine avem meciul cu Elveția, ne mutăm pe Parc de Princes, stadionul celor de la PSG. Meciul cu Franța ne dă încredere că băieții pot face un meci bun, dar să nu ne pripim, că elvețienii ne-au mai dat peste degete și altă dată. Dar, așa cum spune Costel în caricatura lui, e vremea pentru revanșă. Tricou pregătit, voce refăcută, chef de fotbal este, o victorie este tot ce lipsește din propoziție. Mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat pentru relatările de la fața locului, am vrut doar să vă ofer o imagine personalizată a ceea ce înseamnă această competiție. Și vă mulțumesc că îmi sunteți alături. În ziua meciului ne auzim după ora 18:00 la RFI, probabil voi fi deja pe stadion. De asemenea, poate fac un live și de acolo. Hai, România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *