cultură egocentrism Urâte, dar deștepte

Urâte, dar deștepte

Vatra Dornei

Vatra Dornei

19/02/2016 Comments (0) Noutati

Ultima ninsoare

Am promis, am promis. Nici o săptămână fără o piesă nouă pe contul de youtube (vor fi 4 săptămâni la rând, apoi…mai vedem!). Penultima piesă de pe albumul HOINAR prin Piața Matache ajunsă pe canalul meu este Ultima ninsoare. Scrisă pe versurile Loredanei Tudor-Tomescu, piesa are o poveste extrem de amuzantă. Am găsit textul pe Poezie.RO, l-am printat și l-am băgat în dosarul de texte de studiat. După luni de zile, am făcut o variantă a piesei (sensibil diferită de cea de pe album) și am cântat-o pentru prima oară într-un fel de impromptu la Big Mamou, într-o vară. Pe foaia cu versuri scria la autor doar Loredana, habar nu aveam cine e și care erau șansele ca ea să fie în club chiar în acea seară, cu foarte puține zile înainte de a pleca, pentru o perioadă nedeterminată, în Australia? După ce am dezbătut aprins la telefon circa 2 ore problema drepturilor de autor, între noi s-a legat o prietenie din care au mai rezultat Colind pentru prieteni, Colind pierdut, Primăvara sau Fără cifra doi, iar ulterior și Puppet on a string, prima mea piesă în limba engleză.

Mai e o poveste amuzantă cu Ultima ninsoare. Unul din cei mai vechi și mai constanți fani ai mei, Max, este născut pe 15 februarie, iar tot pe vremea Big Mamou, pe 14 februarie era tradiție să cânt acolo. Fiind iarnă, piesa nu lipsea din playlisty, doar că se pare că ea avea puteri magice. 3 ani la rând, de ziua lui a nins, așa că a devenit o tradiție să mă roage să nu mai cânt piesa respectivă în concerte, că nu își dorește să dea la lopată de ziua de naștere. În semn de mulțumire pentru că a fost alături de mine în povestea muzicală încă de la începuturi, Ultima ninsoare a apărut pe youtube chiar de ziua lui (n.a. luni).

Cu această piesă, vreau să vă anunț că am depășit 400 de abonați pe contul meu de youtube – vă mulțumesc pentru încredere și vă promit că voi continua să produc conținut de calitate (sper eu) pentru acest canal de comunicare cu voi. Abonații sunt primii care află de piesele ce apar.

P.S. S-au pus în vânzare online biletele pentru concertul de pe 3 martie de la Teatrul de pe Lipscani – La Muse, le găsiți aici. Și discutăm noi curând dacă includem piesa în playlist.

Ultima ninsoare (Dragoste la bucătărie)

E-o ultimă zăpadă în încă iarna asta,
-Eu cred c-o să mai ningă, deşi toţi spun că nu-
As vrea înc-o ninsoare să-mi spele tot trecutul
Şi cred c-acea ninsoare, iubitule, eşti tu.

Tu curăţă-mă bine de tot ce albu-mi strică
Şi ningi, te rog, pe mine până m-or troieni
Zăpezile cu tine şi nopţi la tine-n braţe,
Vacanţele la mare şi-o droaie de copii.

Aruncă-mi şi caietul în care scriu aiurea
Ceva pe care alţii mai bine ştiu a-l scrie,
Răsfaţă-mă impudic, adulmecă-mă casnic

Şi, dacă vrei, plantează-mă şi-n bucătărie.

Mă adaptez oriunde nevoia ta de mine
Ar vrea să mă transfere ca să trăim plăcut,
Aşa că vreau să ningă cu tine peste lume,
Deşi toţi spun că iarna aceasta a trecut.

 Credit foto: Horia Fleșer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *