Oamenii InformART

Oamenii InformART

Turneu Aniversar 15 ani

Turneu aniversar 15 ani

06/12/2018 Comments (0) Noutati

Ultimele concerte din 2018

Nu, nu e încă articolul de bilanț cu care v-am obișnuit, vine și acela, mai am un pic de muncă pe 2018 înainte de a trage linia în ceea ce privește cel mai bun an din punct de vedere muzical pentru mine. Le-aș numi concerte în orașele Z, pentru că merg la Zalău și la Zlatna. Păcat că nu știu pe nimeni la Zimnicea, ieșea un turneu fain (later edit: și Zărnești).

La Zalău nu cred că știu foarte mulți oameni. Îmi amintesc că prin 2007, după concertul de la White Horse, au venit doi tipi la mine, foarte încântați de ce am cântat și care erau din Zalău. Am încercat cu ei să aranjez o cântare acolo, dar nu s-a materializat, cine știe, poate văd afișul și vin acum la spectacolul de joi, 13 decembrie, de la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul reședință al județului despre care jumătate de români spun că nu există. Eu am trecut prin Zalău, garantez că există și abia aștept să merg să cânt, dar și să văd cetatea Porolissum (sper să apuc a doua zi dimineața să dau o fugă până acolo). Ce e sigur e că la Zalău nu se cântă mult folk, deci asta e o oportunitate rară.

Ocazia e oferită de lansarea de carte a lui Sorin Poclitaru – pe numele ei de botez EMO(t)Icoane – iar din distribuție mai fac parte Cosmin Vaman, Ștefania Iacob și Adrian Bezna. Spectacolul începe la ora 18.00, biletele costă 25 de lei, palinca o dau oamenii din Zalău, că dacă e să mă iau după Sorin, la ei cresc doar prune. Ce fac ei cu prunele se cheamă știință, artă și magie, că așa îmi place mie, dacă sunteți cuminți aduc palincă la pachet, în loc de murături!

În noiembrie trebuia să merg la Zlatna, dar viroza care m-a făcut să amân și concertul din ParkLake a fost mai tare și nu mi-a ieșit planul. Dar nu puteam lăsa anul să treacă și să rămân dator, așa că pe drumul de întoarcere fac escală în Orașul de Aur și cânt la Leu’ de Aur. Sper să fie și un concert ca orașul și ca leul, de! 

În rest, le mulțumesc oamenilor din Zlatna că au înțeles că a fost peste putința mea să ajung și sper să nu îi dezamăgesc că vin un pic mai târziu. Deja repetat cântecele patriotice, pe lângă cele ale mele, treaba e bună și să ne vedem sănătoși! Cu voi, restul, nu știu dacă mai apuc să mă văd fizic în acest an, dar dacă sunteți pe traseu (care e unul lung, nene, 536 de km!), poate ieșiți la poartă sau la o cafea, să ne vedem la ochi, să ne salutăm sau să ne strângem mâinile. Că fără voi nu eram eu folkist și artist profesionist. Doar dați un semn și Alchimia vine la voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *