Steaua Baschet Kazan

Să umplem un Kazan sovietic

Virgil Stănescu

Virgil Stănescu: interviul

18/11/2015 Comments (0) Sport

Ultimul haka al lui Jonah Lomu

16 septembrie 2015, Covent Garden, adică inima Londrei. Mastercard, unul din sponsorii principali ai Cupei Mondiale la Rugby, filmează un spot pentru competiția ce începea 2 zile mai târziu, avândul în rol principal pe Jonah Lomu.

Avea să fie ultimul haka din cariera lui Jonah Lomu. Dacă nu știți cine este domnul dintre cei 4 luptători maori din clip, o să vă spun că este echivalentul lui Michael Jordan din baschet sau, așa cum spunea Alin Petrache, președintele COSR, primul superstar al rugbyului. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi să aleg un singur motiv pentru care iubesc rugbyul și pentru care sunt fan al Noii Zeelande, acesta este sportivul remarcabil Jonah Lomu. Eseul magnific cu Franța, cursele incredibile pe extremă, viteza greu de închipuit pentru talia sa (alerga 100 m în 10,6 secunde, în condițiile în care avea 120 kg și 1,96 m – pentru comparație, recordul României pe aceeași distanță e undeva la 10.2 s). Rugby din altă galaxie.

În septembrie, Bryan Habana i-a egalat recordul de eseuri înscrise în cadrul Cupei Mondiale, 15 (Habana având 3 ediții, Lomu doar 2). Ca un făcut, nu a reușit să îl depășească, deși a mai jucat 1 sau 2 meciuri după aceea. Poate pentru că lucrurile trebuiau să rămână așa.

Mi-am cumpărat de la Londra un tricou All Blacks, iar astăzi îl port cu cea mai mare mândrie posibilă. Thank you for  the rugby, Jonah Lomu!

Credit foto: All Blacks

Jonah Lomu

 

One last Haka for Jonah LomuFormer All Blacks perform one last emotional Haka for Jonah Lomu at Eden Park before he is laid to rest #RIPJonah #Jonah11

Posted by Super Rugby on Sunday, November 29, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *