Festivalul Enescu 2015

Enescu. Punct și de la capăt

Discuri pe ruta Milano – București

29/10/2014 Comments (0) Blog

Un alt Cohen genial

Când aud numele Cohen, 90% din melomani se vor gândi, instantaneu, la Leonard, poetul genial, muzicianul așijderea. Corect, dar un pic nedrept. Mai ales când vorbim de contrabasistul Avishai Cohen. Născut într-o familie de muzicieni, începe muzica la pian la 9 ani, dar alege basul la 14 ani (o hotărâre înțeleaptă aș zice eu), făcând o pasiune pentru Jaco Pastorius. Prima colaborare majoră o are cu Chick Corea (alături de care cântă timp de 6 ani în sextetul Origin), dar de-a lungul timpului a colaborat și cu Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Paquito D’Rivera sau Alicia Keys. Jerusalem Post l-a numit cel mai de succes produs israelian de jazz, iar revista Bass Player l-a inclus în topul 100 Most Influential Bass Players of the 20th Century.

Pe 6 noiembrie, Avishai Cohen vine la București, în cadrul celei de a 3-a seri Jazz Night Out, parte a turneului de promovare al albumului Almah. Eu l-am descoperit cu adevărat ascultând albumul Seven seas (2011), pe care vă invit să îl ascultați și voi.

Formula de concert de la Sala Radioi îi include pe Daniel Dor (tobe) şi Nitai Hershkovits (pian). Ah, am uitat să vă spun, bilete nu cred că mai sunt (aruncați un ochi pe Eventim, azi mai era unul singur), așa că rugați-vă să vă facă cineva o surpriză total neașteptată. Iar data viitoare luați-vă bilete din timp. Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *