Surprize pentru concertul din 22 august

Inca o data la mare – vineri concert la...

12/08/2011 Comments (4) Noutati

Jurnal de concert in lectura autorului (5): Sighisoara

Sighisoara ne-a primit cu aceeasi vreme insorita de care am avut parte pe toata durata sejurului in Medias. Iar Hotel BinderBubi Sighisoara am descoperit ca este absolut fabulos si spun asta ca unul care a stat la hoteluri in toata Europa, de la putine la multe stele. Am vazut multe hoteluri elegante, unele chiar luxoase. Dar Hotel BinderBubi este un hotel cu personalitate proprie, cu o identitate bine conturata si nu un hotel de tip lant international, in care nu stii daca esti in Bucuresti, Sighisoara, Viena sau Londra. Iar cand apartamentul prezidential (2 camere stil duplex, cu scara interioara si 2 bai), cu o priveliste a cetatii absolut senzationala costa doar 600 de lei (sub 150 euro, adica cam cat 2 camere duble la un hotel de 3 stele incomparabile cu ce aveti la Medias), va asigur ca banii dvs. sunt rasplatiti cu varf si indesat.

Cu pranzul tarziu si un dus fierbinte, a venit ora probelor de sunet. Concertul urma sa se desfasoare pe terasa hotelului, unde dl. Florin Iacob, directorul hotelului, ne delectase toata dupa amiaza cu muzici de calitate. Desi initial trebuia sa cantam in Crama La Pastorella (asa cum anuntatsem si aici), m-a bucurat faptul ca urma sa cantam in aer liber, iar forma de U a hotelului il facea aproape un amfiteatru.

Ce sa spun despre concert? Poate faptul ca mi-a crescut inima cand l-am vazut in audienta pe Cristi Pustai – dom’ profesor antrenor la Gaz Metan Medias, pe care evident ca impreuna cu gasca DreamTeamRO l-am aplaudat si aclamat la scena deschisa. Si uite asa am aflat ca e un mare fan de muzica folk. I-am cunoscut pe oamenii minunati ce alcatuiesc grupul Motto din Medias si pe Teodora Iacob, o fata care chiar stie ce sa faca cu o chitara in mana si cu care am prestat doua reprize de jam-session de colegii din DreamTeamRO se intrebau “ba, Make a mai cantat cu ea?“.

Am cantat (prost si nu cred ca e forma finala) pentru prima oara imnul DreamTeamROscris cu cateva ore inainte,  un motiv in plus sa cred ca toate se intampla cu un motiv – am scris o poezie cu circa 1 saptamana inainte, fara sa inteleg de ce, de unde inspiratia, iar Vlad, intr-un mod asemanator, compusese un refren. Iar cele doua s-au potrivit de parca au fost programate. M-am indragostit de 2 piese ale lui Virgil Suciu – una este cea cu “Viata va merge-nainte dar era mai frumoasa cu ea!”, pe care sper sa le afisam cat de curand si pe ForeverFolk la Piese ce merita ascultate. Evident ca n-am scapat ocazia sa cantam cu Daniel Cristea, Lea Muszka, Adela Cristea si ceilalti imnul Gazului :-).

Crama La Pastorella nu a ramas nedescoperita, acolo desfasurandu-se doppo festival-ul seri, dar “what happens in Vegas, stays in Vegas!”, deci va pot spune doar ca pana pe la ora 3 cat am rezistat eu, s-au cantat cate in luna si in stele, fiecaruia i-a venit randul sa cante, fiecare si-a adus aminte cate o piesa necantata de secole intregi. Dom’ profesor Pustai m-a socat cu cate versuri de folk stie si vorba ceea, mie mi se spune “Prompter-ul“! Iar cand ne-a si recitat, eu si Chinezu ne-am dat cate o palma sa fim siguri ca nu dormim si in fata noastra nu e un actor de la teatrul national, ci antrenorul unei echipe de fotbal. Nu-i bai, am mai primit o lectie, mai invatam si noi, astia cu doctorate, ca doar nu le stim pe toate (n-am gasit alta rima!). Pana la urma, cine ar fi crezut ca un hotel de 5 stele ca BinderBubi poate fi un excelent amfiteatru pentru muzica folk?!

O galerie foto de la concert gasiti pe ForeverFolk.

4 Responses to Jurnal de concert in lectura autorului (5): Sighisoara

  1. […] Dupa meci, dom’ profesor Cristi Pustai s-a relaxat la concertul de folk de la Sighisoara (detalii aici) si a incarcat bateriile asa cum se cuvine, alaturi de “echipa de vis”, ba chiar am […]

  2. […] f?cut? în hotelul Binder Bubi din Sighi?oara, dup? o b?i?? bun?. Fetele se preg?teau de concert Tweet Despre autor: Nume: Claudiu CiobanuSocial: Twitter | FacebookWebsite: […]

  3. […] do it, Romania! are imn la Medias, compus de oamenii minunati din grupul Motto, alaturi de care am cantat la Sighisoara. Imnul il gasiti pe ForeverFolk. Let’s do it, Romania! 2011 are loc pe 24 septembrie. Si daca […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *