Leapșă cu dor de ducă

Iadul alb și Raiul mincinoșilor

20/01/2014 Comments (0) Blog

Un interviu de traditie

Orice tradiție începe de undeva, asta e clar. Festivalul Porc Bun a început în 2013 la Mediaș ca o glumă, pentru a extinde manifestările determinate de lansarea mea de album și de carte a lui Sorin Poclitaru. Numai că reușita evenimentului, grefată pe ospitalitatea oamenilor și pasiunea pentru muzica folk au făcut dintr-o glumă o tradiție. Astfel că a fost necesar un singur telefon al meu la Cristi Pustai, directorul acestui festival, pe la începutul toamnei pentru a confirma că această tradiție continuă și în 2014.

Interviu de tradiție cu Cristi PustaiȘi cum a fost un 2013 plin și foarte agitat pentru dom’ profesor (vicecampion național, emoții mari în meciurile preliminarii pentru Europa League), a zis că e musai să compenseze cu Porc Bun 2014 ca în povești. Nu, nu cu prințese și cavaleri, ci 3 zile și 3 nopți. S-a cântat inclusiv la cafea (deh, unii sunt mai necântați decât alții…), s-a cântat pentru decesul IMInent al porcului, s-au recitat poeme omagiale pentru gloria porcului și cam tot ce presupune un festival porcesc. Iar eu am mai continuat o tradiție, aceea a interviului oficial cu directorul festivalului, Cristi Pustai. Și dacă anul trecut interviul era făcut “la buturugă”, anul acesta m-a dotat Ilcuș cu un ciocan de făcut usturoiul wireless și haidefinișiăn (foto dreapta – Istvan Bertalan). Pe care vă invit să îl urmăriți.

P.S. Porcul a refuzat orice comentariu și s-a răzbunat pe delirul nostru culinar, având trichineloză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *