Pe 15 octombrie, concert la Cluj

Jurnal de concert in lectura autorului (8): Mojo Bucuresti

29/09/2011 Comments (0) Noutati

Un nou proiect: ROConferinte – cercetare si protectia mediului

Dupa mai bine de 3 ani de activitate in online, m-am gandit ca ar fi cazul sa dezvolt si un proiect care sa vizeze cercetarea stiintifica si in particular domeniul in care am competenta sa o fac si anume cercetarea si protectia mediului inconjurator.

Astfel, a aparut proiectul Roconferinte.ro, dezvoltat in colaborare cu Vlad Dulea, preaminunatul si inaltpriceputul in ale wordpress-ului, dar si Adela Bonciu, absolvent al unui master de profil (Evaluarea Integrata a Starii Mediului) la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti.

Portalul va include informatii despre activitati stiintifice de interes pentru cei care activeaza in domenii ca cercetarea mediului, protectia mediului, geografie (cu un accent predominant pe geografia mediului),

Roconferinte.ro este un portal de cercetare a mediului, ce vine in ajutorul celor care îsi desfasoara activitatea educationala sau profesionala în acest domeniu. Mediul, prin complexitatea acestuia, reprezinta o inepuizabila sursa de dezvoltare a unor noi directii de cercetare. Acest fapt duce la existenta unui numar ridicat de initiative în domeniu si, implicit, la cererea unui numar ridicat de persoane ce prezinta interes în aspecte de cercetare a mediului.

Pentru o buna  desfasurare a acestor activitati, presupunând atât obtinerea unor rezultate deosebite, cât si implicarea unui numar cât mai ridicat de persoane competente, este nevoie de existenta unor mijloace de diseminare a informatiei. Aici intervenim noi, cei care am pus bazele proiectului de fata. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unei punti de legatura între manifestarile stiintifice, atât la nivel national, cât si international, si studentii, masteranzii, doctoranzii sau cercetatorii români, ce au drept domeniu de activitate studierea, respectiv cercetarea mediului.

Pe site-ul Roconferinte.ro veti gasi articolele împartite în 5 categorii, respectiv: burse, conferinte, cursuri, oferte de angajare si proiecte. Articolele apartinând fiecarei categorii reprezinta, de fapt, o prezentare succinta a unor activitati de cercetare a mediului, activitati ce dau nume, de altfel, fiecarei categorii amintite mai sus. De asemenea, fiecare articol redirectioneaza cititorul catre adresa oficiala a respectivei actiuni, unde are acces la informatia completa, proiectul îndeplinindu-si astfel obiectivul principal.

Asadar, va invit sa va dati cu parerea si sa criticati constructiv proiectul in toate aspectele lui, tehnic si al continutului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *