Festivalul de Teatru Povesti, Alba Iulia, 2012

Shakespeare School a implinit 10 ani de existenta

26/09/2012 Comments (0) Blog

Unde ai organiza o conferinta?

Sunt la Roma, la o conferinta. E unul din cele mai importante evenimente in domeniul in care eu activez (poluarea cu metale grele) si e a doua din aceasta serie – International Conference on Heavy Metals in the Environment – la care ajung (prima a fost cea de la Grenoble, in 2003, iar Roma este editia cu numarul 16).

conferintaConferinta de la Roma se desfasoara in Angelicum (foto dreapta). Care nu am priceput exact ce este, un centru de conferinte (are Aula Magna, mai multe sali mai mici etc.) sau o universitate teologica, pentru ca, printre panourile cu postere si cercetatori discutand despre modele regionale de evaluare a depunerilor de mercur am zarit, umbland de colo pana colo, maicute si calugari (de-aia gen Star Wars). Inclin sa cred ca e un mix intre cele doua, pentru ca, la intrare, scrie Pontificia Università San Tommaso d’Aquino.

Conferintele au obiceiul – bun sau rau, nu m-am hotarat inca – de a se tine in locuri exotice, daca le pot numi asa. In 2007, am participat la o conferinta la Porto tinuta intr-un centru de conferinte (foto stanga) realizat pe fosta locatie e unei gari de marfa pe malul fluviului Douro. Si cand spun realizat exagerez, pentru ca practic locatia este doar „deparazitata, spalata, curatata si aranjata”, dar peretii sunt aceiasi, ba chiar prin centrul de conferinte gasesti inclusiv foste linii de cale ferata.

Ca sa nu ziceti ca romanii nu au imaginatie, conferinta Asociatiei Balcanice de Mediu din 2000 a avut a loc la Bucuresti la (sic!) Palatul Patriarhiei. Acum nu stiu ce sa zic, daca e intamplator sau daca intre Dumnezeu si stiinta e o legatura. O alta locatie destul de interesanta in Romania este Palatul Parlamentului (Casa Poporului) care, in ciuda oricaror prejudecati, ramane una din cladirile interesante si importante ale Bucurestiului.

Si sa nu uit de cina festiva a unei conferinte ce a avut loc la Liverpool, in 2007, care s-a petrecut in sala de trofee a stadionului The Kop (Anfield Road) sau de cea a Geographical Association din sala similara de pe Villa Park.

Foarte frecvent insa, conferintele sunt gazduite de hoteluri, care in general sunt dotate cu sali de conferinte sau, in cazul retelelor de hoteluri cu stele multe, chiar centre de conferinte care iti rezolva orice problema.

Asadar, dincolo de valoarea informationala si formativa, conferintele sunt oportunitati de a descoperi locuri noi, in care, in mod normal nu ai intra. Voi ce locatii interesante de conferinte ati vazut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *