jurnal ultima bătălie carte lacusta

Jurnal de călătorie

GreenTea

GreenTea și septembrie

30/07/2017 Comments (0) Noutati

Vară în aer liber

Am parte de o vară cu mult timp în aer liber pentru mine, inclusiv concertele, exact cum îmi place mie (locul de muncă mi-a asigurat de-a lungul carierei academice mult timp petrecut afară, în bătaia vântului). Chiar acum vă scriu de la Eșelnița, din Parcul Natural Porțile de Fier, unde sunt prins cu un proiect de cercetare.

Vară ParcPe 21 iulie am cântat în Parcul Alexandru Ioan Cuza, în cadrul Stagiunii Muzicale Estivale. Am avut noroc de o vreme frumoasă (nici foarte cald și fără intemperii) și de un public tare simpatic, plus un musafir, pe Cristi Corcioveanu de la Tecuci, pe lângă colegii de FBI – Cristi Mihai (nai, percuții, voce) și Alex Panfilov (chitară electrică, percuții). Așa că timp de o oră și un pic (am furat 5 minute, recunosc) am râs și am cântat cu un public între 3 și 85 de ani. Asta chiar dacă a fost un pic neobișnuit pentru cei care ne știau să stea în picioare, dar asta le-a permis să se miște și să danseze cu noi pe alocuri. Și am fost tare fericit la sfârșit de câte mâini am strâns, inima mea s-a bucurat tare! 

A fost ultimul concert cu Alex din perioada următoare, pentru că el va pleca în Danemarca, cu o bursa Erasmus, iar asta îl face mândru pe profesorul din mine. Mulțumim celor care nu au plecat la mare și au venit să cânte cu noi, să știți că v-am văzut, da? Mulțumiri Primăriei Sectorului 3 de invitație, e tare bine să cânți și acasă (dap, locuiesc de 15 ani în sectorul 3). Mulțumiri, Anca și Adi, pentru pozele foarte frumoase, deși lumina nu v-a făcut deloc munca ușoară. 

23 august e o zi importantă din punct de vedere istoric, la școală ne povesteau despre insurecția armată din 1944. Pe 23 august vă invităm la Insurecția muzicii cu versuri multe. O seară pe terasa ceainăriei GreenTea (dacă plouă, ne mutăm înăuntru) cu muzici faine, cu piese de suflet sau patriotice, cu mulți prieteni (nici nu se poate altfel la GreenTea). În epoca lui la-la-la-lu-lei și a rimelor din topor, dați-ne voie să știm mai multe cuvinte în piesele noastre. Dați-ne voie să întoarcem “armele” – adică microfoanele și textele – către cei care știu să le folosească.

În plus, știți ce mult îmi place locul acela și demult visez la un concert în grădina lor, care îmi va plăcea și mai tare dacă va fi plină de prieteni, zău! Nu există bucurie mai mare pentru orice artist, mic sau mare, decât să cânte cu oameni faini și locuri pline. Și zic că împreună cu Cristi vă putem oferi o seară de vară agreabilă. Biletele costă 25 de lei, rezervări se pot face direct la Ceainăria GreenTea, telefoanele lor sunt 0749.090.202/021.320.93.96 sau direct pe pagina lor de facebook.

P.S. La sfârșitul ei voi scrie, ca și anul trecut, un articol – rezumat a tot ce am făcut în cele trei luni, ca o posibilă rețetă pentru o vară fierbinte.

Credit foto: Anca Coleașă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *