Jurnal de bord.

Twitterimea este invitata la rugby tag

28/06/2010 Comments (4) Blog

Veniti, oricand, veniti in Bucovina!

Am disparut cateva zile de pe net – blog, twitter, facebook – pentru ca m-am mutat pentru 3 zile in Bucovina. Vineri si duminica am fost la Suceava, iar sambata la Siret.

Nu o sa va spun “vai, ce misto e in Bucovina!”. Nu mai e cazul sa o fac. Cele 2 festivaluri de folk la care am participat au reprezentat cel de-al 5-lea drum al meu in Bucovina incepand cu februarie 2009, deci mai putin de un an si jumatate.

Titlul acestui post este un vers dintr-o poezie a lui Vasile Pinzariu, un poet bucovinean al carui volum de debut a aparut in ianuarie 2010, cand el a implinit 80 de ani. De ce a debutat asa tarziu? A fost un pic ocupat, a stat prin inchisorile politice de la Cavnic si Baia Sprie, in minele de plumb. Asta e doar una din miile de povesti pe care eu le-am descoperit in Bucovina. Alta ar fi Manastirea Dragomirna, un colt de Paradis. Merita sa le descoperiti si voi.

Dupa un an si jumatate de mers in Bucovina, ma simt aproape adoptat de oameni si de locuri. Si abia astept sa ma intorc.

P.S. 1 Detalii despre cele 3 festivaluri – recenzii, poze – gasiti pe ForeverFolk

P.S. 2 Cu putin noroc, in scurt timp merg la Gura Humorului – tot in Bucovina 🙂

4 Responses to Veniti, oricand, veniti in Bucovina!

  1. Camil says:

    Tovarase, mai las-o-n fasole cu Bucovina asta, nu flatezi pe nimeni din Suceava repetand Bucovina de 4 – 5 ori intr-o fraza. Poate doar pulimea consumatoare de mititei care l-a votat pe Flutur Gheorghe pentru o galeata portocalie. Poetii aia pe care ti i/a bagat in cap Dragusanul nu faceau decat sa planga drama românilor din nordul furat in stil abject de ocupantul habsburgic. Tine minte: nici manastirile, nici Cetatea, nici folclorul si nici peisajele nu au nimic in comun cu Bucovina. Scremerile incultilor ajunsi in fruntea judetului Suceava si care se chinuie sa faca din Bucovina un brand nu denota decat complexul de inferioritate al moldovenilor.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Sorin Grumazescu, Radu Panciuc, VictorCaras, Adrian Nechifor, Moldovan Florin and others. Moldovan Florin said: RT @observatoare: RT @claudiuciobanu: RT @make2000: Veniti, oricand, veniti in Bucovina! – http://bit.ly/byLydP […]

  3. make says:

    @Camil spre deosebire de tine, eu iti respect dreptul la opinie. Ceea ce tu, pe blogul meu, nu faci.

  4. Daca si un blog de folk a ajuns teren de disputa politica mai bine ne lasam de scris..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *