Sunt un gurmand

Bruxelles practică studențească

Studenți la Bruxelles

18/10/2014 Comments (0) Blog

Victor Wooten la București

Am făcut o cură de jazz în ultima vreme de mă uimesc și pe mine, descoperind cu ocazia articolelor scrise o serie de artiști de care, recunosc, nu auzisem. Dar omul cât trăiește învață, așa că am ascultat James Blood Ulmer, Chico Freeman, Youn Sun Nah, Paolo Fresu. Astăzi vorbim iar despre jazz, de această dată de un basist excepțional ce urmează să concerteze în România: Victor Wooten. Dați play și minunați-vă ce poate face un singur om cu o chitară bas și o pedală de loop.

Ce faci când nu știi nimic despre un muzician? Simplu, deschizi Youtube sau Deezer, îl pui să îți cânte (un fel de a spune) și începi să citești despre el. Și apoi faci ochii mari, că omul face minuni cu basul și nu exagerez nici un milimetru! De multe ori, secția ritm a unei trupe este eclipsată de “soliști” – mă gândesc aici la vocalist și la chitara solo. La Victor Wooten diferența față de un chitarist solo este neglijabilă. Lejeritatea cu care abordează solourile, versatilitatea în regim de viteză (oare acesta e un termen din fotbal? poate, dar uitați-vă cu atenție e la minutul 7 încolo) sunt incredibile! Și doar nu credeți că e primul basist pe care îl văd! Nu trebuie să ai studii muzicale sau să fii fan jazz pentru a înțelege că ce se întâmplă acolo e un act artistic greu de egalat.

Victor Wooten cântă la București joi, 23 octombrie (acces în sală: 19:30, ora de începere: 20:00). Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro. Voi incheia cu un scurt mesaj din partea lui Victor Wooten pentru publicul din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *