Culori Masca

Amintiri de neuitat

Porțile de fier

Porțile de Fier

25/08/2015 Comments (1) Turism

Vizite în diaspora

Pentru luna septembrie pregătesc o serie de vizite în diaspora și m-aș bucura, dacă drumul meu ajunge prin orașele voastre sau sunteți, întâmplător sau nu, prin zonele pe unde ajung, să bem o cafea din fuga mașinii sau a avionului. Dacă nu, vă invit să faceți recomandări de chestii de văzut, pentru că timpul e scurt de fiecare dată sau programul e aglomerat. De asemenea, dacă aveți vreo idee de proiect (muzical, cu blogul etc.) care să implice una din cele trei destinații, nu ezitați.

Panou BrusselsÎn perioada 11-14 septembrie merg la Barcelona, pentru 3 zile de vacanță într-unul din orașele mele favorite. E a 4-a vizită în Barcelona, știu sigur că vreau să urc cu tramvaiul pe Tibidabo, că vreau să dau o tură pe la Sagrada Familia pentru a vedea cât au evoluat lucrările în 10 ani (prima vizită a fost în 2005) și să intru un pic în Poble Espanol. OK, și să beau o sangria pe Rambla, lângă o paella de pui (nu mănânc fructe de mare).

Despre Bruxelles pot spune că e diametral opus față de Barcelona. Am fost tot de trei ori acolo, dar de fiecare dată cu treabă (ca și acum, de altfel) și nu m-a impresionat prea tare nici o dată. O vizită la DG Education, una la Parlamentul European (foto stânga) și una la DG Research. Acum merg la conferința finală a proiectului GeoSkills Plus. Între Barcelona și Bruxelles am o escală în București cât să îmi schimb hainele din bagaj. Știu, eternul Bruges, unde nu am reușit să ajung până acum

Tower BridgeCea de a treia destinație externă din luna septembrie este Londra. Și aici am ajuns de câteva ori, cu toate acestea mai am destule de văzut, iar prioritare vor fi Tower Bridge (l-am văzut doar de la distanță – foto dreapta), British Museum (așa, o fugă, pentru că știu că e de stat în el). Am deja în program 3 meciuri de rugby, unul de fotbal (Tottenham – Manchester City), o zi de shopping (cam rămân fără corzi și trebuie să iau niște Elixir).

Așadar, diaspora, pregătește-te! Vine artistul în vizită!

One Response to Vizite în diaspora

  1. […] urmează în septembrie? Păi, tot drumuri, dar cu avionul în marea lor majoritate, așa cum am povestit aici. Plus încă unul la Constanța. Rămâne valabil, călătorului îi șade bine cu drumul. Sau pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *