Webstock11 – Vorbele, faptele si sentimentele oamenilor 2.0

Pod de bere spre Dublin: To Arthur!

26/09/2011 Comments (2) Blog

Vreau sa fiu blogger oficial la Cluj Arena (I)

Cand am vazut pe site-ul lui Dan campania “Se cauta bloggeri oficiali pentru Cluj Arena”, am zis ca musai tre’ sa ma bag, iar argumentele vor veni in mai multe episoade, pentru ca sunt multe de spus si nu vreau sa scriu romane, ci nuvele :-).

Prima cerinta la care voi raspunde este “de ce esti cel mai potrivit sa fii blogger official”. Cum am o lista intreaga de motive, sa le iau in ordine, pe puncte, inginereste.

a) vorbim de fotbal si de o arena de fotbal – si desi nu am jucat vreodata fotbal de performanta, iata cateva (d0ar cateva, ca sa nu imi aduc aminte de la Matusalem incoace :D) aspecte din viata mea care au legatura cu fotbalul:

 • am invatat sa citesc pe ziarul “Sportul” (singurul cotidian de sport din Romania inainte de 1989) din cronicile si rezultatele meciurilor din Divizia A; tot liceul, in fiecare dimineata, drumul il parcurgeam citind “Sportul Romanesc”;
 • sunt tampitul care l-a corectat pe Dumitru Graur la conferinta de lansare a campaniei Drumul Mingii pentru Cupa Romaniei – ii confunda pe Bumbescu si Iovan – nu primul, ci al 2-lea jucase, spre sfarsitul carierei la Brighton, in liga a 2-a engleza;
 • am fost antrenorul primei echipe a bloggerilor care a castigat Cupa Agentiilor de Publicitate la fotbal in 2010;
 • ma iau de oameni prin aeroporturi sa fac poza cu ei si sa imi dea autografe, chiar daca ii cheama Jan Koller;
 • in ciuda varstei, inca mai pot recita marile echipe ale Craiovei ’83, Dinamo ’84 si Steaua ’86, cu tot cu rezerve;
 • primul loc unde mi-am dus sotia in luna de miere a fost la RCD Espanyol Barcelona – Real Madrid;
 • am prieteni suficient de nebuni care sa organizeze cina festiva a unei conferinte stiintifice in sala de trofee a unor stadioane ca Anfield Road sau Villa Park;
 • de cate ori am vizitat cate un oras din strainatate, am cam vizitat si terenul celei mai importante echipe – Camp Nou (F.C.) si Stadionul Olimpic (Espanol) din Barcelona; Constant van den Stock (Heysel, Bruxelles – Anderlecht); Dragao (FC Porto); Stamford Bridge (Chelsea); Liverpool FC – The Kop (Anfield Road); Birmingham – Villa Park (Aston Villa);  Belgrad – Marakana (Steaua Rosie) si Partizana (Partizan); iar lista va asigur ca e mult mai lunga si poate fi dovedita cu poze – ce sa fac, am fost prin multe tari 🙂
 • am vazut deja Cluj Arena!!! (stupoare! soc! groaza! senzational!) – de sus, de la Belvedere, in cele 3 zile de vacanta petrecute in august la Cluj – si tare mandra ii, tulai! (vezi foto)

b) in programul de lansare avem si 2 concerte: ca am oaresce legatura cu muzica, cred ca se stie, cei care nu au aflat asta deja sa dea o cautare pe youtube “Marius Matache”. Din dincolo de implicarea mea in muzica din postura de artist sau de project manager al ForeverFolk, cu Scorpions am o relatie de lunga durata si plina de evenimente.

Cand am intrat la liceu (1992), erau in toate topurile, cu un an inainte lansasera Wind of change, aparusera in Romania casetele duble poloneze (VIVO) cu Scorpions – The Ballads, la toate chefurile erau arhidifuzate, scartaiau casetofoanele, se derulau cu creionul. Nu exista petrecere fara Holiday, Send me an angel, Born to touch your feelings sau Always somewhere. In 1993 sau 1994, au venit la festivalul Skip Rock, care se tine tot pe un stadion, dar mai mic (Dinamo), iar un coleg chiar i-a vazut live – evident ca l-am urat din toata inima, dar ne-am si simtit oarecum reprezentati. Erau alte vremuri, concertele rare, biletele scumpe mai ales pentru niste pusti ca noi.

In 2007, au cantat la Sibiu – Capitala Culturala Europeana. I-am ratat cu o saptamana – in week-endul anterior concertului din Sibiu, am organizat un workshop international la Sibiu si imi era imposibil sa dispar 2 week-end-uri consecutive din Bucuresti.

In 2011, cand am auzit ca vin la Bucuresti, mi-am cumparat bilet imediat ce au aparut pe piata pentru concertul din 9 iunie. Numai ca omul cand imbatraneste, incepe sa devina senil…pardon, senin 🙂 Cu vreo 3 saptamani inainte de concert, ma suna oamenii de la pub-ul La Fierarie din Suceava, pentru ca auzisera ca pe 10 iunie cant la Siret si voiau ca pe 9 sa cant la Suceava. Evident, fara agenda in fata si fara nici cea mai vaga asociere ca Scorpions canta la Bucuresti pe 9 iunie, spun da din toata inima, fiind cunoscuta afectiunea mea pentru publicul de folk din Bucovina. Peste cateva zile, vorbind cu o fana din Suceava pe facebook, imi spune ca “ce bine ca vii pe 9 la Suceava, nu imi mai pare asa rau ca nu merg la Scorpions!”. Evident, mi-a cazut fata, mi-am dat pumni in cap, i-am sunat pe oameni daca putem modifica data. Ce sa mai modifici, oamenii dadusera drumul la promovare etc. Ce sa fac, intre a vedea o trupa favorita si a-mi pastra cuvantul dat, am ales a 2-a varianta, pentru ca oamenii nu au nici o vina ca eu m-am ramolit. Singura multumire a fost ca, pe 7 iunie, am fost la Hilton la conferinta de presa dinaintea concertului si i-am vazut pe Klaus, Rudy si Udo. Cand vorbeau de sfarsit, de ultimele concerte, ultimul turneu, imi muscam buzele de ciuda, dar ma bucuram ca ii vad totusi in carne si oase. Iata ca exista si “al 13-lea ceas”, si a 3-a sansa. Concertul de la Cluj.

Evident ca toata campania de lansare a stadionului are un site dedicat http://hailaclujarena.ro/ unde aveti programul complet al manifestarilor.

In episodul doi al “Vreau sa fiu blogger oficial la Cluj Arena”, va voi povesti despre  1) ce cred eu ca înseamna pentru orasul Cluj – Cluj Arena si 2) ce asteptari am de la festivitatile de inaugurare.

2 Responses to Vreau sa fiu blogger oficial la Cluj Arena (I)

 1. […] ieri de ce sunt cel mai potrivit sa fiu blogger official la evenimentele de lansare a Cluj Arena. In episodul doi al seriei “Vreau sa fiu blogger oficial […]

 2. […] povestit ce inseamna Scorpions pentru mine, ce legatura exista, cum erau pe culmile gloriei cand mie imi crestea prima oara barba. Dar cum […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *