Festival de Folclor în Cișmigiu

Pozitiv

21/06/2014 Comments (0) Blog

VUNK Simfonic

Am mai scris de VUNK, deci e clar că din zona de pop ei sunt unul din numele mele preferate. În special pentru faptul că vin mereu cu ceva nou în fața publicului. În octombrie, la concertul de la Polivalentă, accentul fost pe show (lasere, lumini etc.), apoi concertul acustic de la Promenada din această primăvară, colaborări cu diverși muzicieni. De această dată, accentul cade pe muzică, pentru că duminică, în Piața George Enescu (între Ateneul Român și Biblioteca Centrală Universitară), sunteți invitați la VUNK Simfonic.

Ieri (n.a. vineri) am avut privilegiul să asist la o repetiție pentru acest show și recunosc că a fost o experiență emoționantă. Sala mică, în care câțiva “intruși” ne-am înghesuit alături Camerata Regală și Bucharest Jazz Orchestra, pentru a experimenta, în avans, un spectacol aparte pentru orice muzician, așa cum recunoaște și Cornel.

Pentru un artist […], să pună în scenă un asemenea concert este o șansă unică, este un vis, să îți poți cânta și asculta propriile cântece, acompaniat de o orchestră simfonică. Doar cine cântă își poate da seama de emoția celui de pe scenă în acele momente și de bucuria trăită atunci. Cornel Ilie, VUNK

Unul din elementele-cheie ale VUNK Simfonic este George Natsis. Pentru un astfel de concert, extrem de important este omul care “convertește” piesele de la formula de trupă (chitară, bass, tobă), la cea de orchestră simfonică (corzi, suflători, percuții), unde fiecare grup de instrumentiști are propria partitură. Munca de creație a durat o lună și jumătate, dar ce a ieșit sună bine, sună actual. Vorbeam ieri cu Cornel, într-una din pauze, și îmi spunea că George Natsis a făcut o muncă excelentă, că e un orchestrator “la zi”, la curent cu ce se întâmplă în muzică, că nu e deloc închistat în anumite tipare (și formule muzicale aș adăuga eu). Domnul Natsis va dirija orchestra în concertul de mâine și a nu a ascuns că are o responsabilitate mare în ceea ce privește reușita spectacolului.

E nevoie de o comunicare foarte bună între mine și trupă, respectiv iîntre mine și toboșar, care da tempo-ul, iar dupa aceea am responsabilitatea orchestrei, pentru că ei așa sunt obișnuți, se uită la mâna dirijorului. George Natsis

Două aspecte le-aș mai sublinia: prezența Monicăi Anghel și faptul că este un eveniment one-time only, așa că, dacă muzica VUNK vă place, ar fi bine să nu îl ratați. Nu se știe când se va mai repeta. În loc de concluzie, recapitulăm: duminică, 22 iunie 2014, ora 20:00, VUNK Simfonic în Piața George Enescu din București (intrarea este liberă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *