Premiu la Webstock

Viking de Dambovita

02/10/2013 Comments (0) Blog

VUNK

Pe VUNK i-am vazut live la Folk You 2012. Recunosc, am avut emotii cu recitalul lor, data fiind experienta anterioara cu Puya si Guess Who de la editia precedenta. Si cum am cantat in aceeasi seara, am stat cuminte pe plaja, mai in spate, si i-am ascultat. Recitalul lor a fost ireprosabil, au cantat preponderent piesele cunoscute, si-au facut treaba foarte bine, iar publicul a apreciat asta. Astfel ca, in ciuda “bombanelilor” de pe diverse site-uri, anterioare festivalului, VUNK s-au incadrat bine in programul ce nu mai e demult folk al Folk You.

VUNK afisCu Gabi Maga, chitaristul trupei VUNK, ma conversez de ceva vreme pe twitter. Am mai schimbat idei, pareri (i-am dat sa asculte albumul meu – si a si facut-o, how about that?), glumite, am scris despre piesa scrisa de el alaturi de Cosmin Tudoran. N-am reusit niciodata sa ne intalnim insa, dar toate la timpul lor. Pe Cornel Ilie l-am intalnit la un meci de fotbal organizat de Head&Shoulders. Amandoi mi-au facut impresia unor tipi mai mult decat OK, fara impresiile aferente artistilor. (Paranteza: Stai, ca si eu sunt artist, oare si despre mine se spune/crede asta?).

Ca VUNK au hotarat sa faca un imprumut pentru a realiza spectacolul #asasishow nu e o chestie noua in breasla (si Alina Manole a facut-o pentru primul ei album). E trist insa ca se intampla, asa cum e trist ca de multe ori e nevoie de sponsori pentru a vedea un artist strain. E semn ca actul artistic, indiferent de gen sau artistul care il presteaza, nu este sustenabil.

In aceasta seara, de la ora 19, VUNK va invita la #asasishow la Sala Polivalenta din Bucuresti. Din culise razbat zvonuri despre multe surprize. Certitudinea e ca Alexandra Usurelu va deschide spectacolul, alaturi de baieti. Daca sunteti norocosi, poate mai gasiti bilete la case. In loc de concluzie, cel mai recent videoclip al trupei – Pierderea lor –  parte dintr-o campanie umanitara impotriva violentei domestice, Campania Respectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *