Mi-e dor de voi…

Vreau sa fiu blogger oficial la Cluj Arena (I)

26/09/2011 Comments (1) Blog

Webstock11 – Vorbele, faptele si sentimentele oamenilor 2.0

Nu sunt omul care sa nu scape nici un eveniment din online, fie el #BeerTweetMeet sau ditai conferinta. Dar pentru al 2-lea an consecutiv, nu am vrut sa ratez Webstock-ul. Pentru ca este, fara indoiala, cel mai important eveniment al online-ului romanesc. Fata de editia trecuta, am descoperit ca oamenii 2.0. si-au dus mai mult prezentarile spre experienta personala, spre ceea ce au realizat din punct de vedere profesional in proiectele lor din online.

Cabral e Cabral si un pic mai mult decat atat. Da, e omul de televiziune, obisnuit cu microfonul, cu vorbitul in public etc. Dar cu ocazia  Webstock, Cabral a dovedit ca stie sa puna intrebari: salii si lui. Si mi-a amintit, asa cum i-am si spus mai tarziu in aceeasi seara, de ce am invatat prima oara in radio: sa ascult. Pentru ca de vorbit, slava Domnului, stie toata lumea ca pot vorbi 2 saptamani fara sa ma repet, fara punct, fara virgula. Dar de ascultat si de invatat, tot mai des uitam sa o facem.

Mi s-a parut foarte buna ideea de a-l invita pe Christen Krogh de la Opera Software. Opera e pentru multi cel care produce Opera Mini – unul din cele mai utilizate browsere pentru smartphone-uri si telefoane mobile in general. Pentru noi astia mai cu par alb si rar, Opera a fost printre primele companii care au avut curaj sa se ia la tranta cu Microsoft, intr-o perioada in care sa ai un browser rapid si optimizat era obligatoriu, pentru ca netul nu era broadband si de viteze ametitoare, ci un biet dial-up la 14 kbps! Iar fata de monopolul Internet Explorer, Opera a fost o reactie serioasa.

Ivan PatzaichinIvan PatzaichinIvan Patzaichin. Nu, nu e typo, nu mi s-a blocat CTRL-V-ul. Ivan Patzaichin, omul cu 4 medalii de aur la Olimpiada, a vorbit la Webstock. Si nu i-am repetat numele pentru ca a brevetat vreun gadget IT nemaivazut, ci pentru emotiile uriase pe care prezenta lui in sala, povestile despre cariera sa deloc usoara si lina in evolutie le-au provocat. O cariera prodigioasa nu e doar dificil de obtinut, dar are si caderile ei, esecurile aferente, iar cel mai important e sa gasesti motivatia de a reveni e cel mai important lucru. Evident ca dupa speech-ul lui Ivan Patzaichin, un campion de o modestie si o normalitate greu de inchipuit, nu ne-am putut abtine sa nu ne manifestam, iar galeria Webstock 2011 si-a facut datoria din plin :-). Da, stiu, iar am fost  capul rautatilor, dar daca nu eu, atunci cine? 😀

Cristina Bazavan face parte, cel putin pentru mine, din categoria oamenilor care poseda “cuvinte vrajite”. La Webstock a prezentat 2 exemple personale de campanii si pe cuvant ca ii dau dreptate: sunt campanii care nu ti se potrivesc si in care daca te implici, poti castiga punctual, dar pierde pe termen lung. Iar comparatia camile – bloggeri a fost de mare efect (pentru cine a inteles-o).

Mi se pare foarte interesant ca un om de presa ca Vlad Petreanu, crede ca Internetul in general si bloggingul in special pot lua locul televiziunii in 1) audienta 2) buget de publicitate. Iar cand iti si demonstreaza asta cu argumente – bloggerul independent are atuul obiectivitatii, in timp ce televiziunile sunt conduse de oameni care au interese economice si/sau politice; tehnologiile ce se dezvolta – vezi GoogleTV – iti dai seama ca omul stie ce vorbeste.

Felicitari si castigatorilor premiilor Webstock 2011. E important ca orice bransa, orice nisa, sa isi aiba laureatii. Pentru ca avem nevoie de repere in ceea ce facem. Putem sau nu sa fim de acord cu ele, dar nu putem nega importanta lor. Ca om care a creat Premiile ForeverFolk, stiu ca intotdeauna vor exista dezbateri, obiective sau nu, pareri pro si contra, dar dati-mi voie sa spun doar felicitari premiantilor pentru munca lor, deloc putina, deloc usoara.

Ultimii, dar clar nu cei mai putin importanti sunt Cristi Manafu si echipa sa, care au muncit mult pentru ca online-ul sa aiba “congresul” sau anual. Iar pentru asta, multumiri si felicitari, ca le meritati!

One Response to Webstock11 – Vorbele, faptele si sentimentele oamenilor 2.0

  1. Bogdan Pater says:

    Am ramas mut de cata modestie a putut da dovada Ivan. La un sportiv din ziua de azi, care nu a avut inca nici o performanta, nu ii ajungi la nas nici cu prajina. Chapeau, Ivan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *