momente magice

Momente magice

underground goodbye

Muzica din underground

03/11/2015 Comments (2) Blog

Zi lungă și grea

zi lungă

A fost o zi lungă, ar fi multe de spus. Puține vesele. Cum a devenit brusc PreaÎncălțatul empatic cu victimele, venind să țină slujba la Claudiu, evident, cu Trinitas dupa el și cu liota de televiziuni să îi ia declarații. Părinte, îmi scuzați indisciplina, dacă tot sunteți plin de bune intenții, de ce ați intrat pe ușa din spate și nu pe poartă, printre oameni? Să nu credeți ce spun alții despre rockerii aceștia derbedei, au ei bărbi și tatuaje, dar au fost așa cuminți că nici n-am avut cu cine să vă huidui, deși eu am încercat, dar mi-a fost rușine de ei. Noi, ăștia din universități, suntem mai săriți de pe fix, așa e când lucrezi pe 12 milioane pe lună. Iar înainte să îmi spuneți că nu respect biserica, vă spună că pe omul acesta, preot, l-aș pupa dacă l-aș întâlni, așa cred că ar trebui să gândească un preot adevărat.

Despre cum a trebuit să îl păzim pe Cladiu de presa necrofagă (altfel nu știu cum să le spun celor care filmează înmormântări) nici nu mai zic. Ce mama naibii e de filmat la un coșciug, de ce Dumnezeul mamii ei de treabă e o știre durerea unor oameni? Dar cel mai trist e că ne-am luat la revedere de la un om vesel și tânăr, prietenos și săritor. Claudiu, să știi că ne-am strâns mulți din gașca din online, pe unii nu i-am văzut de ani de zile, e drept, m-aș fi bucurat să ne fi văzut din orice alt motiv. Și am vrut să pun o poză cu tine (cea de sus), n-am găsit una și cu bere, dar e o poză care te descrie bine: cu zâmbetul pe buze, făcând poze, bucurându-te de viață. Rămâi cu bine, dragule…

Apoi ne-am strâns în piață, la început timizi, apoi tot mai mulți, cu gândul la Claudiu, la Tina, la Mimi, la Rugină, la Teodora, la Cristi și la toti ceilalți morți sau cei care luptă pentru viața lor. Am zis de toti, si de Ponta, si de Oprea, si de Piedone, de toate partidele, nu i-am discriminat. M-am bucurat că eram majoritatea tineri, dar nu copii, nu teribiliști veniți ca să plece de-acasă. Oameni care au afacerile lor, am văzut artiști, am văzut jurnaliști, am văzut oameni din agenții și mulți alții. Pentru că nu mai vrem să ne înmormântăm prietenii din cauza inconștienței altora. Și m-am bucurat să văd atâta lume în stradă și nu doar la București, ci și la Ploiești, la Craiova sau la Iași.

A fost o zi lungă și grea, cu inima grea, pe  care nu aș mai vrea-o repetată prea curând.

Later edit: A demisionat Ponta! Not enough, mai sunt destui!

2 Responses to Zi lungă și grea

  1. Simona says:

    Cred ca au fost multe zile grele si mai cred ca tragedia asta ne-a unit pe toti… Nu cedam pana nu ii responsabilizam si pana nu ne responsabilizam si pe noi!
    Ne vedem si diseara, da?!

  2. Make says:

    @Simona Musai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *