Orașe

Colegi de breaslă

Concerte de iulie

04/07/2014 Comments (0) Noutati

Zilele Prieteniei Bergenbier 2014

Anul trecut am fost invitat să contribui, ca blogger oficial, la proiectul Zilele Prieteniei Bergenbier. Și pentru că nu prea sunt amator de one-night-stand-uri, anul acesta am rugat organizatorii să îmi dea câteva informații despre ce se întâmplă în acest an cu proiectul, chiar dacă nu sunt implicat. Prima chestie care mi-a plăcut a fost că în lista de artiști prezenți în spectacolele din întreaga țară se regăsesc nume care, deși de o valoare indiscutabilă, nu prea îi găsești în playlist-urile posturilor de radio. Acum, sincer, în afară de VUNK și Vița de Vie (iar ei doar pe la RockFM), de câte ori ați auzit Parazitii, Șuie Paparude, ROA, Robin And The Backstabbers, ZOB, O.C.S. pe la radiouri (poate pe la Guerilla să mai fie, dar acolo e deja dizidență).

Apoi, mă bucur că organizatorii i-au pus la treabă pe artiști în ceea ce au numit Jurnalul Prieteniei. Practic, e serie de povești despre lucruri bune, frumoase, pozitive, fapte bune sau fapte de prietenie pe care artiștii implicați le-au trăit sau le-au făcut, dar si exemple de prietenie din orașele turneului și din înteaga lume. Acesta se printează sub formă de ziar și se distribuie în fiecare din locurile de desfășurare.

Pe cine aș alege eu din lista de artiști? Am spus-o și anul trecut, Vița de Vie rămâne una din trupele mele favorite de vreo câțiva ani, cu niște instrumentiști fenomenali, care fac un show remarcabil. De VUNK  am tot scris, pentru că avem niște legături comune. Pe ZOB (foto sus) m-am bucurat tare să îi revăd în deschidere la Billy Idol și vă spun sincer că sunt o trupă ce merită văzută.

Zilele Prieteniei Bergenbier au ajuns până acum la Iași, Cluj, Craiova și București, mai urmează Ploiești, Arad, Alba Iulia, Brașov, Galați, iar concluzia va fi trasă pe 16 august, pe plaja din Constanța. Programul detaliat îl găsiți pe pagina proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *