Ora Pamantului…pe roti

La multi ani, Alecu Racoviceanu!

24/03/2011 Comments (4) Blog

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Ieri vorbeam cu Chinezu despre subiect, azi am aflat de pe facebook despre ce se intampla in Bucuresti pe 1 si 2 aprilie si am zis ca merita sa stie mai multa lume.

Pe 2 aprilie 2011 comunitatea internationala va celebra Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite in decembrie 2007. Ca o recunoastere a acestei zile istorice, AUTISM ROMANIA, membra a Organizatiei Internationale Autism Europe, se alatura comunitatii internationale si participa in campania globala “Light It Up Blue”.

Prin eforturile si demersurile noastre in Romania vor fi luminate in albastru in seara de 1 si 2 aprilie: Palatul Parlamentului,  Teatrul National Bucuresti, Arcul de Triumf, Ateneul Roman, Poarta Sarutului.

In lume vor fi luminate in albastru: Spinnaker Tower – Portsmouth, Marea Britanie, Primaria si National Concert Hall – Dublin, Irlanda, Primaria Nicosia, Cipru, Empire State Building si Rockefeller Center din New York, SUA, Willis Tower – Chicago, SUA, CN Tower – Toronto, Canada si Bell Tower – Perth Western, Australia.

Pe 2 aprilie, AUTISM ROMANIA va organiza si un mars cu baloane multicolore in centrul Bucuresti-ului. Cei care doresc sa participe sunt rugati sa acceseze pagina de facebook a evenimentului pentru detalii organizatorice.

De asemenea puteti viziona expozitia fotografica “Intelege Autismul prin Fotografie” la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Detalii si pe http://fotoautism.wordpress.com/

4 Responses to Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

 1. Cristina says:

  CONSTIENTIZARE?DAR ECUPERARE?

 2. make says:

  @Cristina – ma tem ca nu am inteles intrebarea 🙂

 3. Cristina says:

  A SE FACE PRESIUNI CATRE STATUL ROMAN PENTRU RECUPERAREA ACESTOR COPII.SA ANGAJEZE TERAPEUTI IN GRADINITE SI SCOLI.EU AM UN COPIL DE 5,5 ANI SI IL DUC LA O GRADINITA PENTRU HIPOACUZICI.

 4. make says:

  @Cristina – sunt de acord cu cererea ta, mi se pare perfect indreptatita, dar nu eu sunt cel ce ia deciziile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *