Delia si Mihai Bendeac canta folk

Sufletele sălbatice din Domestic

20/03/2013 Comments (0) Blog

Intinde o mana – I’m up, never Down!

I-am cunoscut anul trecut. De fapt, mai mult decat sa ii cunosc, i-am inteles mult mai bine. Si mi-a ramas in minte o fraza scrisa atunci: Sunt speciali pentru bucuria lor. Da, copiii cu Sindrom Down sunt speciali, avand trasaturi fizice si caracteristici distincte, dar cu ingrijirea necesara, ei pot duce o viata normala si activa.

Afis Down 2013

Initiata in 2006 si introdusa in calendarul Organizatiei Natiunilor Unite prin rezolutia adoptata pe 19 decembrie 2011, 21 martie este Ziua Internationala a Sindromului Down. Ca si anul tecut, cu aceasta ocazie au loc si la Bucuresti o serie de evenimente.

Prima parte se va desfăşura sub forma unei competiţii sportive, intitulate World Down Syndrome Day – Bucharest Romania, ce are loc la Centrul Sportiv Apollo (Bd. Energeticienilor nr. 5 , sector 3, București). Termenul competitie nu este chiar cel corect, pentru ca scopul este mai curand exercitarea abilităţilor sportive şi locomotorii a tinerilor şi copiilor cu sindrom Down si încurajarea unui ritm de viaţă activ şi sănatos. Invitatul special al acestei parti este Tudor Man (Vocea Romaniei).

Cea de a doua parte a evenimentului este seara dedicată persoanelor cu sindrom Down si familiilor acestora, ce se va desfasura, incepand cu ora 17:30 in Sala de Conferințe “Henry Coanda” din cadrul RIN Airport Hotel (Calea Bucureștilor nr. 255A). Accentul aici cade pe momente artistice (dansuri, scenete etc.) pregatite de tineri/copii cu sindrom Down. Invitatii special ai serii sunt componentii trupei HI-Q.

In loc de incheiere, asa cum v-am obisnuit, o piesa speciala. Prietenii stiu de ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *