Electric

Cu Matache și Enel mergi la Electric…Castel

Pegas Dor

Dor de-acasă

08/07/2016 Comments (0) Blog

Zucchero la București și Cluj

Zucchero e un artist descoperit, ca tot românul ce asculta muzică la radio sau pe casete copiate de pe la prieteni, prin anii ’90, când cu faimosul duet cu Paul Young și Senza una donna, piesa fiind scrisă de domnul care în buletinul său din Reggio Emilia se numește Adelmo Fornaciari. Ce vreți, aveam 14 ani, începeau să tropăie hormonii, baladă sensibilă, la fix s-a potrivit! Mi-a plăcut vocea sa guturală, timbrul atipic, inconfundabil, aspru, mi-a rămas în minte, chiar dacă muzica italiană nu e chiar penetrantă la nivel global și nu o auzi zilnic pe radio (nu cred că aș putea numi 10 artiști italieni care au cotropit topurile mondiale).

Apoi a fost Baila, o piesă surprinzătoare pentru mine, inițial nu l-am recunoscut în piesă. Dar aici e frumusețea muzicii, un artist găsește puterea să se reinventeze, să abordeze alt stil. Hai să ascultăm piesa, înainte să mergem mai departe.

M-am făcut mai mare și mi-a plăcut că era atipic pentru muzicienii italieni, mi-a plăcut atitudinea, ce transmiți când ești pe scenă e un lucru foarte important din punctul meu de vedere, degeaba cânți perfect dacă nu trezești un sentiment în cel din fața ta (emoție, energie, pasiune, ceva să îl miște de pe locul lui). În 2016 (cred că prin mai), Zucchero a lansat un nou material discografic, intitulat Black Cat, care include colaborări cu Avicii pe Ten more days și Bono (U2) pe Streets of surrender. De-a lungul timpului, italianul a mai colaborat cu alte nume mari ale muzicii, ca Ray Charles, Joe Cocker sau Luciano Pavarotti.

ZuccheroAlbumul va fi promovat printr-un turneu european ce include și două spectacole în România, mai precis pe 12 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar pe 14 noiembrie la București, la Sala Palatului. Sau puteți merge la unul din cele 10 concerte la Verona, dar eu zic că e mai simplu în țară.

Prețul biletelor variază între 78 și 348 de lei și le găsiți pe toate platformele online de ticketing (eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro, bilet.ro, blt.ro, biletmaster.ro), la casa de bilete a Sălii Palatului şi prin www.dieselevents.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *