Gata, ne place sau nu, 2012 se cam sfarseste. Si am vazut ca se poarta in blogosfera sa faci un articol-concluzie, un bilant al anului 2012. A fost un an bun? Daca ma gandesc la prima jumatate, as zice ca nu. Daca ma gandesc la a doua jumatate, as zice ca a fost foarte bun. Pana la urma, apreciem un an cu totul, asa cum apreciem oamenii ca entitati, cu bune si cu rele. Si cum Marius Matache e cercetator, blogger si muzician, o sa vorbesc cate putin despre fiecare.
2012 – un an bun pentru blogging
Vorbeam cu Alex Tunaru si imi spunea ca, din afara, se vede ca am evoluat ca blogger, ca am alocat mai mult timp si mai multe resurse. E adevarat, am ajuns la aproape 1000 de articole pe acest blog (acesta este articolul cu nr. 955) din care circa 400 (am socotit eu 406) doar in 2012, ceea ce inseamna mai mult de 1 articol pe zi si asta chiar daca duminica nu prea am scris. Deci da, pot spune ca anul asta am investit timp si resurse in blog si asta s-a vazut si in rezultate.
Am avut primele proiecte/campanii in care am fost implicat cu blogul individual, dupa ce in anii trecuti implicarea se facea ca parte din DreamTeam. Pot spune ca am devenit mai ordonat in a-mi alege evenimentele la care particip (fara a avea pretentia de exclusivism, pur si simplu unele nu mi se potriveau), am reusit sa imi gasesc tipul de proiecte care mi se potrivesc cel mai bine (proiectele pe termen lung, in care pot produce altfel rezultate decat like-uri, unici si alte cifre seci). N-as vrea sa dau exemple, pentru ca ar fi nedrept pentru cele pe care le-as uita. De asemenea, am participat sustinut la campaniile de pe Blogal Initiative, am castigat numeroase premii si, cel mai important, m-am antrenat in a scrie despre subiecte diverse si a produce continut de calitate care sa convinga clientii. Si daca ma uit ca, in momentul in care scriu acest articol, sunt pe locul 2 in Clasamentul National de Blogging, inseamna ca, in mare masura, am reusit.
2012 in muzica – vis indeplinit
In materie de muzica, 2012 a inceput prost si a continuat asa in prima lui jumatate. Nimic nu se lega. In a doua jumatate insa, am cantat la 3 festivaluri – prima oara la Folk You, din nou la Alba Iulia si Medias – si, cel mai important, mi-am indeplinit visul. Albumul HOINAR prin Piata Matache este, in sfarsit, gata. Astfel ca in 2013 sper sa fiu cat mai ocupat cu promovarea albumului – concerte, emisiuni, interviuri etc. Tineti-mi pumnii, iar daca credeti ca puteti da o mana de ajutor (sunteti implicati intr-un festival, aveti legaturi la o sala de spectacole, cunoasteti pe cineva la o emisiune etc.), v-as fi recunoscator.
Cercetarea in 2012 – hai lasati…
Poate v-am mai spus, sunt bursier postdoctoral intr-un proiect POSDRU. Teoretic, ar trebui sa vorbim de o cercetare de elita. Practic…ultima bursa primita e pe luna martie. Credeti ca cineva care nu e platit de 9 luni poate rupe norii? Sa fim seriosi, si cercetatorii, si artistii au facturi de plata. Astfel ca, tot ce imi doresc, este sa finalizez bursa in conditiile impuse de contract si…cam atat.
Ei, cam atat despre 2012. Despre 2013, intr-un articol viitor poate. Daca nu, in fapte. Sa aveti un an dupa cum va este inima si sa ne vedem, citim si/sau auzim sanatosi anul viitor.
Partea cu platile restante sunt cu adevarat o probleme in programele de cercetare, indiferent de natura lor. Necesit un volum sporit de munca si, in ciuda dificultatii lor, exista din ce in ce mai multe cazuri (precum acesta) in care ajutorul financiar este abandonat.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok
4 Comments
La multi ani!
Partea cu platile restante sunt cu adevarat o probleme in programele de cercetare, indiferent de natura lor. Necesit un volum sporit de munca si, in ciuda dificultatii lor, exista din ce in ce mai multe cazuri (precum acesta) in care ajutorul financiar este abandonat.
la multi ani si la cat mai multe articole faine. restul e chimie si o stii prea bine 🙂