Copiii cu autism au aceleasi drepturi, aceleasi ca toti copiii.
Daca ai trecut fugar peste ele, te rog sa le mai citesti o data, de doua ori, de cate ori e nevoie care fiecare din noi sa constientizeze aceste aspecte si poate stfel nu am mai eticheta atat de usor niste copii. Daca in aceasta noapte veti trece pe langa cladirile Guvernului si Parlamentului, pe langa Teatrul National sau Arcul de Triumf, veti vedea ca sunt iluminate in albastru. Si va veti aminti ca astazi, 2 aprilie, este Ziua constientizarii autismului. Si pentru a iesi din starea de minima energie data de indiferenta, trebuie sa mai stii ca:
Autismul poate sa apara in orice familie indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.
Copiii cu autism au emotii. Ei traiesc la fel ca noi toti iubirea, supararea, dorul, satisfactia, tristetea. Doar modul de exprimare este diferit!
Autismul este mai comun la baieti decat la fete (1 fata la 4 baieti)?
Un copil poate fi: vesel, afectuos, inteligent, haios, harnic, chiar daca are autism?
In Romania sunt aproximativ 30.000 de persoane cu autism?
Nu exista nici un tratament medicamentos care sa vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta?
Diagnosticul de autism este pus de regula inainte de implinirea varstei de 3 ani? Uneori exista o dezvoltare normala pana la 2 ani, apoi se instaleaza regresul. Alteori semnele sunt evidente din primul an de viata.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok
2 Comments
Azi particip la Marsul Autismului in Focsani
@Madalin bravo, felicitari pentru implicare 🙂